View Single Post
Eski 06-06-2012, 11:03   #40
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Bir daha bu konuya yazmayacağım dedim ama cevap veremedi durumuna düşmek istemediğim için yazıyorum. Ayrıca ne zaman bir tartışmaya girsem, forumun geri kalanını karşıma alıyorum. Demek ki benim zihniyetim ve bakış açım, forumun geneli ile oldukça uyumsuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn Syılmaz

Kimsenin bir linç kampanyası başlattığı yok. Konuyu açan benim ve ilk mesajım da en üstte, okursanız hiç yorum yapmadan haberi kurallara uygun bir şekilde olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdığımı ve kaynak belirttiğimi de görürsünüz. "Türkiye'de Gündem"
Niye haberi yayınladınız demedim ki, ya da haber yayınlanıp tartışılacak. Biri haberi yayınlamayalım dese, ona da aynı tepkiyi gösteririm.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster

Evet ortada iki farklı gibi görünen rapor var ANCAK Pınar firmasının taktiği şu: "Aynı ürün için 2 farklı rapor vermişsiniz kendinizle çelişiyorsunuz, aha da kendimi ben de sizi karalayarak aklamış oldum, hadi bana eyvallah!".
Hayır arkadaşım! Bence kendini aklamadın, sen de sadece devletin bir kurumunu kötülemiş oldun! AMA HANGİSİ?

Ben Pınar firmasından şöyle bir davranış beklerdim: Tarım bakanlığının veya Sağlık bakanlığının ikisinden birinde hata var diyelim. O halde insanların güveninin zedelenmemesi, dürüstlüğün tecelli etmesi adına aynı partiden başka numuneleri bağımsız uluslararası laboratuarlara gönderir, test ettirir ve sonuçlarını açıklarsınız halka veya "böyle böyle bir girişimde bulunduk" diye peşinen beyanda bulunursunuz! Olay budur.
Hayır öyle değil, ortada iki ayrı rapor yok. Sağlık Bakanlığı'nın da bu olayla bir ilgisi yok.

Yanlış isem düzeltin arkadaşlar.

Haberde Tarım Bakanlığı'nın analiz raporunda Pınar'ın ürününde kanatlı etine rastlanmıştır diyiyor. Pınar'da al işte bahsi geçen Tarım Bakanlığı raporu. Raporda kanatlı eti yoktur diyiyor, karışmış vs. demiyor direk raporun kendisinde yoktur diyiyor.

Yani ya haberde bilerek ya da bilmeyerek bir yanlışlık var. Ya da benim göremediğim başka bir durum var ama göremediğimin ne olduğunu daha kimse açıklamadı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Ayrıca; Pınar firması için kanatlı eti içerdiğini söyleyen rapor, domuz ve at veya eşek eti içerdiğini söyleyen raporlarla aynı test yöntemleri kullanılarak verildiğine göre, sizin ifadenizle at, eşek, domuz eti yedirenler de çıkıp "eser" miktarda savunmasını yaparlar ileride ki bu çok tehlikeli bir durum olur.
Hayır aynı şey değil çünkü Türkiye'de üretilen hiçbir üründe domuz ya da eşek eti yoktur. Doğal olarak karışma imkanı yoktur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Çok farklı şeyler sn Syılmaz.
Sizin dediğiniz email veya sosyal ağlar üzerinden yapılan dedikodular, karalama kampanyaları vs. kapsamına girer, bu ise devletin sağlık bakanlığının rapor ile sabitlediği bir durum.
Sağlık bakanlığı twitterdan karalama dedikoduları üretmez.
İftira, temelleri olmayan, bir kanıta veya belgeye dayanmayan safsata laf demektir. Buradaki duruma uyuyormu sizce?
Sadece olaya dediğiniz gibi bakarsak dediğim duruma uymaz ama ortada sadece bir haber ve bu haberin hiç bir delili yokken hatta haberde bahsi geçen analizin kendisi iddiayı yalanlarken, bu kadar kesin yorum yapabilmek internette ki safsatalara kesin yorum yapmaktan farklı değil.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Şayet resmi kurum tahlilde yanlışlık yapmamış ise ifade son derece net, "Kanatlı Eti Tespiti" deniyor. Az ya da çok olması, bir şekilde bulaşmış olması ya da olmaması durumu değiştirmiyor. Aynı tesiste kanatlı eti işlenmesi sonucu bulaşıklık savunması ise bana "özrü kabahatinden büyük" gibi geldi. Demek ki, bir sürü kalite belgesine sahip "güzide" bir işletmenin yiyecekteki hijyen anlayışı bu kadar. Tesbit edilecek kadar kanatlı eti bulaşıyor ise, başka neler bulaşmaz?
Aynı tezgahta işlenmesinden dolayı binde bir karışım ile kasıtlı olarak tavuk eti koyup %50-50 karışım yapmayı aynı kefeye koyarsanız, adalet terazinizde bir hata var demektir.

Şunu savunabilirsiniz, aynı tezgahta işleniyor ve binde bir de olsa karışım olabilecekse bunu ambalajında belirtsin, biz de bilelim. Buna birşey diyemem tabi, bilmek tüketicinin hakkı.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön