View Single Post
Eski 06-06-2012, 10:52   #38
gül-
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
Merhaba
Aslında ülkemizde gıda sektörü de dahil tüm sektörler yeteri kadar denetime tabi değil diye düşünüyorum. Çünkü öncelikle Girdi-çıktıları kontrol altında değil, ondan sonra sık sık yapılan bir denetim yok, var olan denetimde de imkanlar dahilinde o an el altında bulunan üretim ürünleri kontrol edilip es geçiliyor. Böyle olmazsa bu ülkede bu kadar merdiven altı tabiriyle üretimin olması mümkün olmazdı.

Pazarlarda satılan onca gıdanın (sucuk-salam-sosis-sebze-meyve vb.) hangi biri denetime tabi acaba bilen var mı. Sadece pazarlarla sınırlı olmadığı gündemde olan bu konuyla tesbit edildi. Yani vatandaş geçim derdi kaygısından pazarda denetimsiz satış yapabiliyor, işletmelerde ticari kaygılarından dolayı denetimsiz satış yapıyor. Olan tüketici vatandaşa oluyor.

Eğer ki yeteri kadar denetim olsaydı bu kadar hastalıklar meydana gelmezdi, onca insan varolan yüzlerce sağlık biriminde kuyrukta beklemezdi. Hangi sağlık kurumuna giderseniz gidin yoğunluktan hep sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz. Evet doğrusu günümüzde yapmamız gereken kendi ürünümüzü kendimiz üretmeliyiz. Yaşanan bunca güvensizlikte yapılması gereken bu olsa gerek diye düşünüyorum. İmkanı olan kendi gıdasını kendi üretip-tüketsin…

gül- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön