View Single Post
Eski 06-06-2012, 10:20   #36
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Pınar Et'in kendi sitesinde eklediği Tarım Bakanlığı'nın yapmış olduğu 09.04.2012 tarihinde alınan numunenin analiz raporu. Rapor no:2868, parti no: 52228

Haberde geçen kanatlı etine rastlandığı söylenen raporun parti numarası da 52228, yani haberde aynı raporda kanatlı eti varken, aşağıda raporun belgesinde kanatlı eti yoktur demiş.

http://www.pinar.com.tr/images/analiz_raporu.pdf

Evet sayın kendinden çok emin üyeler, Tarım Bakanlığı'nın kendi yaptığı analizin belgesi yukarıda ve kanatlı eti yok diyiyor. Ne diyeceksiniz şimdi?

Cevabınızı merakla bekliyorum.

Bu arada tekrar söyleyeyim, Pınar'ın avukatlığını üstlenecek değilim ama çok sayıda insanın çalıştığı, Türkiye'nin konusunda sayılı şirketlerinden biri olan bir firmaya, elde kesin delil olmadığı halde bu kadar kolay çamur atılabilmesini, bu kadar kolay linç kampanyası yürütülebilmesini, ne vicdanım ne aklım kabul etmiyor.
Sn Syılmaz

Kimsenin bir linç kampanyası başlattığı yok. Konuyu açan benim ve ilk mesajım da en üstte, okursanız hiç yorum yapmadan haberi kurallara uygun bir şekilde olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdığımı ve kaynak belirttiğimi de görürsünüz. "Türkiye'de Gündem"

Ancak yerel ve küçük ölçekli A veya B ya da Ali - Veli Restoranın yapması durumunda pek şaşılmayacak hataları (bilinçli veya bilinçsiz) Holding boyutlarında büyük bir firmanın yapması takdir edersiniz ki hayal kırıklığı yaratır, çünkü büyük firmaların sorumlulukları da büyüktür ve kendilerine duyulan güvenin sonucunda böyle büyük boyutlara ulaşmışlardır. Yani 13 firmanın içinden insanların Pınar ismini sürekli zikretmesinin sebebi budur.

"Eser" miktara gelice; Memet beyin dediği gibi o eser tabirini nane, kimyon, karabiber vs. için kullanabiliriz AMA kanatlı etinin %100 dana etinden denilen ürünün içinde olmasında kullanamayız (%0,1 bile olsa). Çünkü bu ana maddesidir ürünün, diğeri de başka ürünün ana maddesidir.
%100 Çelikten denilen ve bina yapımında kullanılan bir ürün için eser miktarda alüminyum içeriyor diyemezsiniz, derseniz de kimse almaz zaten, alsa alsa sahtekar müteahhitler alır.

Evet ortada iki farklı gibi görünen rapor var ANCAK Pınar firmasının taktiği şu: "Aynı ürün için 2 farklı rapor vermişsiniz kendinizle çelişiyorsunuz, aha da kendimi ben de sizi karalayarak aklamış oldum, hadi bana eyvallah!".
Hayır arkadaşım! Bence kendini aklamadın, sen de sadece devletin bir kurumunu kötülemiş oldun! AMA HANGİSİ?

Ben Pınar firmasından şöyle bir davranış beklerdim: Tarım bakanlığının veya Sağlık bakanlığının ikisinden birinde hata var diyelim. O halde insanların güveninin zedelenmemesi, dürüstlüğün tecelli etmesi adına aynı partiden başka numuneleri bağımsız uluslararası laboratuarlara gönderir, test ettirir ve sonuçlarını açıklarsınız halka veya "böyle böyle bir girişimde bulunduk" diye peşinen beyanda bulunursunuz! Olay budur.

Bu olay aydınlığa kavuşana kadar siz çocuklarınıza pınar sucuk almaya devam edecek misiniz? Hiçbir insan bu olay netleşene kadar almayacaktır. Herkesin de bunu bilmeye hakkı vardır.
Eğer sağlık bakanlığı bir art niyete sahip ise uluslararası laboratuardan gelen sonuçlar negatif olduğunda bu sefer de insanların Sağlık bakanlığına güveni yok olabilir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığının böyle bir işe kalkışacağını sanmam.

Tarım bakanlığından alınan rapor ile Sağlık bakanlığı raporunun hazırlanma ve test koşullarını, şartlarını vs. bilemem ama dediğim gibi: gönderirsin numuneleri bağımsız bir uluslararası test laboratuarına, alırsın kapı gibi sonuçlarını çarparsın herkesin yüzüne.

Ayrıca; Pınar firması için kanatlı eti içerdiğini söyleyen rapor, domuz ve at veya eşek eti içerdiğini söyleyen raporlarla aynı test yöntemleri kullanılarak verildiğine göre, sizin ifadenizle at, eşek, domuz eti yedirenler de çıkıp "eser" miktarda savunmasını yaparlar ileride ki bu çok tehlikeli bir durum olur.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön