View Single Post
Eski 04-06-2012, 15:44   #4916
a.ayberk
Ağaçsever
 
a.ayberk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 52
Herkese iyi günler. Özellikle mum çiçeği başlığını yıllardır takip etmeme rağmen ancak üye olup yazabiliyorum.Uzun aramalardan sonra geçen senenin ekim ayında iki tane mum çiçeği çeliği bulabilmiştim. şimdi gayet sağlıklılar ve halen büyüyorlar.

Derken 3 hafta önce olmayacak şey oldu ve pazarda yetişmiş, yedi ayrı sürgünü olan ve üzeri çiçekli bir hoya carnosa buldum.
Yine aynı zamanlar İzmir'den yeni saksılanmış "hoya lacunosa, hoya pubicalyx ve hoya shepherdii" çelikleri aldım
E-bay dan ise "Hoya javanica, Hoya praetorii, Hoya campanulata, Hoya compacta variegated insida, Hoya archboldiana pink" çeliklerini(köklenmiş halde) sipariş ettim (henüz elime ulaşmadı)
Son olarak da Garuda nın satışa sunduğu Hoya İmperialis çeliklerini sipariş ettim. her şey yolunda giderse (E-bay daki satıcı bir sorun çıkartmazsa) yakında 10 ayrı cins hoyam olacak.

Ancak kafama bir soru takıldı. Yakınımdaki bir yapı market e şık ve ucuz saksılar geldi ve hızla tükeniyorlar. Tüm hoyalarımı büyüdüklerinde bu saksılara taşımaya karar verdim.Bir tane denemek için aldım. aldığım saksı 201x240 mm boyutlarında ve 6 litrelik.

Hoyaların Küçük saksı sevdiklerini biliyorum ancak bu saksı çok mu küçük? hemen hemen aynı fiyata aynı saksının 250x235 mm boyutlarında ve 9 litre olanı var. Saksılar hoyalarımın nihai saksıları olacağı için sizlere danışmadan satın almak istemedim.

sonuç olarak aynı tip saksıların 6 litreliği yeterli midir? Yoksa 9 litrelik mi daha iyi olur?

Aşağıda satın aldığım 6 litrelik saksının fotografları var. Sizlerin yönlendirmesi ile 20 kadar saksı alacağım.

Eklenen Resimler
  
a.ayberk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön