View Single Post
Eski 02-06-2012, 20:38   #1026
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Akışkan Kontrol katkı maddesinin hazırlanıp maliyetine isteyene dağıtılması konusunda Orfe Teknik yanıt verdi. Müşterisinin kafasını karıştırır gerekçesiyle yapamayacağını belirtti.

Avs Mineral malzemeyi dağıtmaya başladı. Hazırlanan paketler 100 litre suspansion için ve toplam 200gr kuru malzeme içeriyor.
  • Akışkan kontrollü suspansiyon hazırlamaya karar verdiniz ise ayrıca herhangi bir yayıcı yapıştırıcı kullanmamalısınız. Yayıcı yapıştırıcılar malzemenin etkisini azaltırlar.
  • Bu malzeme, sadece kaolinin yaprak ve meyveler üzerinde film oluşturabilmesi ve filmin kalıcılığının arttırılması içindir. Başka amaçlar için kullanılmamalıdır.
  • Bundan alıp sırt pompası gibi daha az hacimli bir uygulamada kullanmak isteyenler için bir kaç not;
    • Malzeme bir karışımdır. Her ne kadar karıştırılarak hazırlanmışsa da karışımın homejen olmama ihtimaline karşı kuru olarak siz de iyice karıştırın.

      Söz gelimi:
      - 17 litrelik sırt pompası için 34 gr,
      - 25 litrelik sırt pompası için 50 gr,
      tartıp kullanmalısınız. Oranlar önemlidir. Bu malzemenin daha çok su ile kullanması etkisini azaltır. Daha az suyla kullanılması ise suspansiyonu kullanılamaz duruma getirebilir.
    • Suspansiyonu hazırlarken kaolini suda iyice disperse ettikten (karıştırdıktan) sonra malzemeyi azar azar ekleyip 25 dakika boyunca yavaş ama sürekli karıştırmak gerekir. Ancak bu sürenin sonunda suspansiyon yapısı ve özellikleri beklendiği şekilde değişir.
    • Suspansiyona başka maddeler (gübre, ilaç vb.) ekleyecekseniz, kaolinden sonra fakat akışkan kontrol katkı maddesinden önce ekleyip iyice karıştırmalısınız. Bu katkı maddesi en son suspansiyona eklenmelidir.

Başka sorunuz olursa memnuniyetle yanıtlamaya çalışırım.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön