View Single Post
Eski 29-05-2012, 15:19   #36
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili adanatarımhane,

Çalışmalarınızdan dolayı sizi yürekten kutluyorum, işte topraklı serada profesyonellik budur.

Ancak fotolarda incelediğim kadarıyla size bazı konularda katılamıyorum;

1- Sizin ektiğiniz tohum anladığım kadarıyla erkenci bir cins yani tonajı ön planda olmayan bir ürün scalası var, arkadaşım mayagroda yüksek ziraat mühendisi dediğim gibi 30 ton bile artık komik kalıyor diyor, ancak dediğim gibi bu cinsle ilgili olabilir, birde şampiyon diye bir tohumdan bahsetti oda F1 cinsi elbette onuda araştırın, ancak sizi gönülden kutlarım NEDEN?

Aslında burada espri ürünü çok yetiştirmek değil önce hasat etmek (bazen 1hafta 10 gün bile olayı öyle değiştirirki) bunu yapan bilir.

Diğer en önemli konu ise gübreleme programınızı gözden geçirin, belki verimi dahada arttırmanız mümkün olabilir aşağıda verdiğim linki bir inceleyin derim:::

http://www.toros.com.tr/dosyalar/cif...8_go_hiyar.pdf

Ayrıca bence en önemli nokta siz bu işi toprakta yapmışsınız toprağınız yorgun olabilir,sera toprağını sık sık değiştiremeyeceğinize göre, çünkü siz ticaret yapıyorsunuz bu da normaldir, ancak 'Topraksız Tarım'da aynı sistemi kursaydınız bence olay çok değişirdi. Bunu neden ve nasıl yazıyorsun diyeceksin, (yıllarca toprakta salatalık-domates ve tüm bahçe ürünlerini yetiştirmiş birisi olarak yazıyorum)

Bunuda anlamanız için 2 veya 3 paket cocopeat alın ve salatalık fidesini ekin hatta seranızın içerisinde bir yere diğer (topraktaki) fidelerle aynı anda ekin.eminim nedemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız!...Diğerlerinden en az % 100 daha fazla çiçek ve meyve olacak hiç şüphem yok...

Topraksıza geçerseniz üretiminiz % 30-40 (en az-komik kalır) artardı, ****** 'Topraksız Tarım'ın ilk kurulum maliyeti yüksektir, maliyet muhasebesi mutlaka yapılmalıdır, maliyetten yakınırsanızda haklısınız, bişey diyemiycem.

Bilgilerinizi ve görselleri bizimle paylaştığınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum, saygılarımı sunarım....

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön