View Single Post
Eski 20-04-2007, 08:47   #17
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Sayın Doğasever. Öncelikle gösterdiğiniz özen için çok teşekkür ederim.

Aşağıda bana gönderilen akseptans mevcut.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
... Avrupa'daki organik tarım yasalarına veritabanı sağlayan InfoXgen'de Avusturya'da EM5 ve EM FPE bitki yardımcı maddesi olarak kayıtlıdır. Ancak bitki koruma maddesi olarak herhangi bir belge yoktur!...
Kırmızı ile işaretlediğim gibi bitki koruma ürünü olarak organik tarımda kullanımı yok. Organik tarımda olmayabilir, ama entansif tarımda kullanılıyor olabilir, bu yüzden bu konudaki dökümanları varsa deneme sonuçlarını görmek istedim. e-postama gönderdiğiniz dökümanları iş yoğunluğumdan vakit bulur bulmaz detaylı inceleyeceğim. Takdir edersiniz ki görmek istediklerim bunlardı. EM nin bitki korumada kullanılıp kullanılmadığından emin olmadan bu başlıkta tavsiye edilmesini istemedim. Bir de ürünün mikrobiyal gübre olarak organik tarım girdisi kabul edildiği ayan beyan ortada olduğu halde, sizin konuyu bitki koruma ile işlemeniz, tavsiyelerde bulunmanız da dikkatimi çekmişti.

EM'yi kompost yapımında kullanmak üzere bir dönem çok araştırdım ve bayiler ile bağlantı da kurdum. Ancak yeterli ve doyurucu teknik bilgiye ulaşamamıştım. Sayenizde bu açığı da gidereceğimizi umuyoruz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön