View Single Post
Eski 19-05-2012, 12:31   #158
kartal124
Ağaç Dostu
 
kartal124's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 637
[QUOTE=gilan;968723]Kırçıllı gülleriniz çok güzelmiş kartal124.
Güler Abla'nın bahçesindeki mesajınızaysa hem katılıyorum, hem katılmıyorum. Geçen gün düşünüyordum, kimi bitkiler dondurucu soğuklara dayanıklı ama yaz sıcağında mahvoluyor; kimisi ise yazın güneşe bayılıyor ama dona dayanmıyor. Peki dedim biz Ankara ikliminde bizi uğraştırmayacak, yaz boyu çiçekli çok yıllık ne yetiştireceğiz? Aklıma güller geldi.
O yüzden sözlerinizin bu kısmına katılıyorum. Ama işte nazlı olmama konusu yok mu! Ona hiç katılmıyorum. Kara lekesi, küllemesi hadi bir derece. Ama o yaprak bitleri yok mu! Devamlı ilaçla uğraşmak çok zor. Hele reçel falan yapayım derseniz hiç ilaç şansı yok.
Ama yine de güllerden vazgeçmem o başka.


Sayın gilan,
Haklısınız çok doğru.Beni de en çok külleme uğraştırıyor, ama kolayını buldum.Koruyucu hekimlik gibi, hastalık ve zararlılar ortaya çıkmadan en minimum ölçüde ilaçla mücadele.Ayda bir külleme, kara leke ve böceklere karşı ilaçlamayla durumu muhafaza ediyorum.Ne yapalım gülü seven dikenine katlanırmış.Bu arada dikenler cidden insanı zorluyor.Ben onları gübreleyeyim , ölü dallarını yapraklarını geçmiş çiçeklerini alayım diyorum bi bakıyorum elim kanamış.Ne zaman battı, ne zaman çizdi anlaşılmıyor.Ama elimi kanatana da bayağı bir kızıp nasihat ediyorum, bir daha yapmıyor.
Selamlarımla.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön