View Single Post
Eski 17-05-2012, 05:26   #1386
Tika
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Dun is cikisi metrobuse bindim.Zeytinburnu metrobus istasyonunda indim.Once fidanlik,Tekzen,Bauhaus sira ile gezdim.Bauhaus'tan perlit aldim.10 lt 8,5 lira.Sardunyalar icin gittigim donemde gordugum kaktuslerden yine yoktu. O gun tasiyamamistim,ama istedigim birkac tur oldugunu hatirliyorum.Simdi onlari nereden bulacagim? Bauhaus'a haftasonu gitmek lazim sanirim,yeni urunler gelince ya da biraz sans isi,cunku bolca kaktus var,ama benim istedigim dikensizlerden yok...Besiktas'ta iskeleye giderken hediyelik esya satan dukkanlardan birinde kaktus de satiliyor,ama pahali.En ucuzu 10 lira...Farkli tur gormustum birkac sefer,biraz buyukse 15 lira diyor ve inmiyor.Demek ki alicisi var.Gerci bu gidisle ben de o parayi verecegim,cunku bulamiyorum.

Bauhaus'a bir suru gul,orkide,menekse gelmis.Anneler gunu icin getirmisler sanirim.Cift dL orkideler,hepsi acmis, 19,80 di. Guller,yaklasik 30 cm civari, 6,5 lira. Menekselerin fiyatina dikkat etmemisim. Pembe kalansolar vardi cokca.Harika potoslar gelmis,bayagi buyukler ama pahalilar.Potos da alacagim,uygun fiyatli bir tane denk gelirse.

Tekzen'de genelde fideler var.Aslanagzi 4,5 lira.Tekzen'de de istedigim kaktuslerden bulamadim.Hep minik dikenlilerden vardi.

Fidanliktan iki ortanca fidesi tanesi 4 lira,arap yasemini 10 lira, 4 tane yer ortucu bitki aldim.Bahcem yok,ama sedumlara benziyordu goruntuleri biraz.Hosuma gitti,minicik ve sirin gorunuyorlardi.Fideleri 0,50 lira.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön