View Single Post
Eski 16-05-2012, 20:25   #37
Tika
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Bugun aldigim bitkilerden sonra cicek alisverisine bir sureligine ara vermeye karar verdim.Yalnizca sempervivum ve echeveria turlerine rastlarsam alacagim.Bu arada bu turleri bulmak bu kadar zor mu? Bugun hem fidanlikta,hem Bauhaus'ta hem de Tekzen de goremedim.Paylasmak isteyen gonullu cikarsa alabilirim. Gerci kimsede yok sanirim,cunku yapi marketlerde dahi bulunmuyor.

Dun Migros'tan tomurcuklu bir orkide aldim.Rengini bilmiyorum.Surpriz olacak.Koctas'a istedigim duvar saksilarindan da gelmis,ne zamandir ariyordum.Bulunca ondan da aldim.

Bugun de Bauhaus'a gittim,bir sans istedigim kaktuslerden bulurum belki diye,ama yoktu...Perlit aldim.10 lt si 2,75 lira.Clematisler vardi 10 lira,ama bozulmaya baslamislar.

Tekzen'in yanindaki fidanliktan 2 ortanca fidesi( fide dedigime bakmayin,ikisini buyuk iki saksiya dikmek zorunda kaldim) aldim.Tanesi 4 lira. Arap Yasemini aldim.10 lira. Bahcem yok,ama 4 tane yer ortucu aldim.Minik ve sirin gorunduler gozume.Her biri 0,50 lira.

Eve gelince,yagmur yagiyor demedim,hemen ektim.Bu arada balkonumda yeni duzenlemeler yaptim.En kisa zamanda cekip ekleyecegim.

Evdeki ciceklerimi kontrol ederken hos olmayan bir surprizle karsilastim.Ben hederalari evde tutuyordum,ama sanirim yerlerini begenmediler.İki gun once hicbir seyleri olmamasina ragmen,yapraklarinin bir kismi buzusmustu ve uzerlerinde orumcek aglarina benzer oruntuler vardi.Sanirim pamuklu bit ya da benzeri bir hastalik...Uzuldum gercekten...Hemen arap sabunu ve zeytinyagi karisimi hazirlayip,balkonda bir guzel ilacladim.Umarim kurtarabilirim.Bir daha da iceri almamaya karar verdim.Gelismelerden haberdar ederim.

Biraz once elimle hastalikli kisimlari temizlemeye calistim.Ne kadar da cok yaprak doktu.


Düzenleyen Tika : 16-05-2012 saat 20:52 Neden: Yorum eklendi.
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön