View Single Post
Eski 15-05-2012, 18:51   #4
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Mini Bonsai

Mini bonsaileri Japonlar uzun yıllardır ‘Mame’ ‘Shito’ ve ‘Keishi’ olarak adlandırmıyorlar. Onun yerine 11 inch yani yaklaşık 30 cm nin altındaki tüm bonsaileri ‘SHOHIN’ veya ‘KOMONO’ diye adlandırılıyor. Daha çok kullanılan SHOHIN kelimesinin ingilizcedeki karşılığı ise ‘little article’ yani kabaca Türkçeye ‘küçük şeyler’ diye çevirebiliriz. İngilizcede SHOHIN Bonsai genel olarak ‘Miniature Bonsai’ olarak kullanılmaktadır ki biz onu Türkçede ‘Minyatür Bonsai’ veya daha güzel bir deyişle ‘Mini Bonsai’ olarak adlandırabiliriz. Dünyadaki en önemli Bonsai sergisi olan KokuFu-ten in resmi albümlerinde de küçük bonsailer ‘Mini Bonsai’ olarak adlandırılmaktadırlar.
Bonsai sınıflandırmasında en hoşuma giden tanım ise:
Normal Bonsailer bir erkeğin iki eliyle taşıyabileceği Bonsailerdir.
Mini Bonsailer ise Bir bebeğin avuç içine sığabilen ölçüden Bir Bayanın avuç içine sığabilen ölçüye kadar olan Bonsailer olarak tanımlanabiliyor.
Normal bir bonsai için hangi kurallar geçerliyse Mini Bonsailer için de aynı kurallar geçerlidir(gövde- boy oranı, dal dizilişi gibi....). Bunun bir istisnası saksılardır, normal bonsai de önerilen oranlara göre biraz daha büyük ve derin olabilir(Çok büyük seçerseniz o artık bir mini bonsai değil saksıda minik bir ağaç olmuştur).


Yararlanılan Kaynaklar:
Technicas del Bonsai John Naka
Technicas del Bonsai II John Naka
mini-bonsai by kyosuke Gun and Sachiko by Gyosuke Gun & Sachiko Iwasaki


Düzenleyen sagol : 15-05-2012 saat 19:33
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön