View Single Post
Eski 11-05-2012, 21:51   #381
Garuda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-10-2011
Şehir: Tayland
Mesajlar: 202
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver Mesajı Göster
Sayın Garuda;

Şu anda Tayland da iseniz yazdığım saat itibari ile orda saat sabaha karşı 3 tür.Mutlaka yatmışsınızdır.Ben yine de şimdi yazayım yarın cevap verirsiniz.

Sağlıklı değil derken; doğal görünümden uzak, saksı içinde kıstası ile söylediyseniz bu görüşe sizin bakış açınızla katılabilirim.Ancak ev ortamında zor derim.Örnekleri seralarda var Türkiye de hatta Nur hn serasında bulunmakta.Ancak size net söyleyebilirm ki cattleya dünya da en çok saksıda yetiştirilen kültüre alınmış orkideler arasındaki türdür.

Ama sağlıklı değil derken; bir hastalığın var olduğunu kast ediyorsanız bu hastalığın ne olduğunu bana söylemelisiniz.Ben bu bakış açısına katılmam.Ben aşağıda bir net fotoğraf daha ekleyeceğim ordan bana söylersiniz.Ancak her catt de ufak tefek lekeler, eski bulb ve yaprakların yıpranıklığı olur.Bu gezdiğim ve 1000 lerce orkide olan Hong Kong seralarında ve satış yerlerinde de vardır, Türkiye de ki seralarda da vardır.

Ayrıca savunduğunuz Tayland da orkideler kökleri serbest olarak yetiştirilir derken bunun büyük bir yüzdeyi ve kültüre alınmışların hepsini kapsamaz.Ben Taylandan bazı fotoğraflrda aşağıya ekliyorum.Bu örnekleri çoğaltırım da.

Ayrıca Tayland Bangok, Pattaya, Malezya Kualalumpur ve Penang, Singapur u defalarca görmüş birisi olarak ordaki iklim ile Türkiyedeki iklimi karıştırmayın.Ha diyorsanız ki niye yapıyorsunuz bunu tek Türkiye de yapmıyoruz Dünya da Türkiyedeki iklimden daha kötü iklimi olan Almanya başta, Fransa, Kanada soğuğunda, İngilterenin az güneş gören ikliminde, Kuzey Avrupa ülkeleri gibi orkideye ters iklim ve az ışıklanma süresi olan ülkelerde orkide sevdalıları vardır.Bahsettiğiniz tartışma da yani doğal ortam tartışması da yeni değildir.

Ben daha çok yazarım bu konularda.Hem yıllardır akvaryum konusunda dernekçiliğim, hem yönetim kademesinde görevlerim olmuştur.Form ortamında kaliteli tartışmalara oldukça alışığım ve zevk alırım.İyi ki yazdınız bakın çoktandır bu kadar uzun yazmamıştım

Örnekler Best Thai Orchid den.Ben dedim ya daha onlarca örnek veririm.En sondaki de bendeki catt.
Sayin B.unver saat su an itibari ile 02:53

Ben orkidelerinizin fotograflardaki gorunumleri uzerinden kisisel gorusumu dile getirdim, Turkiye sartlarinda sahip oldugunuz ve fotografladiginiz orkidelerin bircoguna kiyasla daha iyi durumda oldugu kabul edilebilir ya da aksi bir baskasi tarafindan tartisilabilir..

Nasil ki sayin tarumok kendi cicekleri ile sizinkileri bir kiyaslama yaparak saglikli oldugunu yazmistir Takdir edersiniz ki bende yasadigim yer itibari ile fotograflarinizdaki orkideleri kiyasladim, sahsinizda orkidelerinize gosterdiginiz cabanizi kucumsedigimi lutfen dusunmeyiniz ! bu benim haddim degil..

Ifade ettiginiz gibi orkidelerin iklim ( nem ve sicaklik ) ihtiyaci vardir, birincil ihtiyaci bana gore bunlar olan bir bitkinin daha sonraki sirada gelebilecek ihtiyaclarini oncelikli olarak uygulama tekniklerini ben kisisel olarak algilayamiyorum,.
Bana Tayland dan sundugunuz fotograflara ilaveten kokleri acikta yetisen binlerce fotograf sunabileceginizi de biliyorum
Benim anlamaya calistigim ve sorguladigim mesele kisaca; onumuzde milyonlarca kokleri disarda yasayan orkide ornekleri varken,orkidelerin neden saksi harclarina hapis edildigidir !

Saygilar

Garuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön