View Single Post
Eski 11-05-2012, 17:24   #2
Kıbrıs_Doga
Ağaç Dostu
 
Kıbrıs_Doga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2012
Şehir: Kıbrıs, Girne
Mesajlar: 109
Yavrularınız ne kadar da sağlıklılar sayın sakagun.. Benim de çiftliğim var bir kısmı sadece ördeklere ait.. Tecrübelediğim 3 çeşit ördek var; muskovy , pekin ve yeşilbaş. Her ne kadar muskovy ördeğinin yavrularına benzetsemde, genelde yavruların tüylerindeki siyah dağılımı belirli bir simetriye göre oluyor. Düzensiz siyah dağılımı ise, yeşilbaş ördeklerde rastladığım bir durum. Ördekleriniz ya safkan yeşilbaş, **** muskovy erkeğiyle yeşilbaş dişisinin yavruları. Emin olamadım..

Bakımlarında size kolay gelsin, hergün sularını değiştirmenize gerek yok, 2-3 günde bir normal olur. Hatta eğer imkanınız varsa civcivlerinizden ayırmanızı, sularını ayrı bir kapta, sulandırılmış yemlerini ayrı bir kapta vermenizi öneririm.

Yavruları bulundurduğunuz ortamın sıcaklığı ortalama 25 dereceyi geçmesin. Böyle olunca yavrularda büyüme anomalilikleri, dejenere olmuş doku, deforme olmuş organ riski artıyor. Tabi yazların kavurucu sıcaklıklarında onlara gölge ve serin bir yer ayarlarsanız hasta olma riskleri de azalır.

Size son bir tavsiye, ayda bir kez su kuşlarına verilen D-C vitaminlerinden vermeniz.

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön