View Single Post
Eski 10-05-2012, 21:07   #6
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili yalandünya59 hayırlıolsun. İşte amatörce başlayıp profosyonelliğe giden yolun başı. Gerçekten güzel bir terasınız var. Sizde gerçekten güzel bir sistem kurmuşsunuz. Sera bekçinizin olması nekadar avantaj, veya neleri değiştirecek onu zaman gösterecek. Dilerim herşey gönlünüzce olur.

Eğer söyliyeceklerimi yanlış değerlendirmesseniz bir kaç şey söylemek istiyorum. Zira bunları ileride söylemek pek anlam taşımaz. yol yakınken hatırlatayım sizde uygun görürseniz basit önlemleri alın.

Drenaj kanallarınız yağmur oluklarından yapılmış çok güzel. Ancak geçiş delikleri biraz yukarıdan delindiği için su birikmesine sebep olacak gibi görünüyor. resimden öyle anlıyorum. Durum böyle olunca buharlaşarak kaybolan su miktarınız artacak.

Kanalların yan çeperlerinde kuruyan ve suda erimiyen for da olan besin mineralleri bir miktar besin kaybına sebep olacak. Bu dezavantajların önüne geçmek için kanalların üstünü kapatmanızı önereceğim. kanalların üstünü strafor köpükle kapatabilirsiniz. Güneş ışınlarının sıcağından korur, buharlaşmaya büyük ölçüde mani olur diye düşünüyorum.

Birde merak ettiğim domateslerin ve salatalıkların sırık cinsi olduğunu söylediniz nasıl bir asma sistemi yapacaksınız. Eğer terasınız bizim teras gibi çok rüzgar alıyorsa bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bizim terastaki sistemde askı iplerinin bir ucu teknelerin altındaki demir ayağa , diğer ucu yukarıdaki askı demirine bağlı olduğu için rüzğar sertte olsa zarar vermiyor. Siz askı ipini domatesin gövdesine bağlayıp asacaksınız zannediyorum. sert rüzğarda coco-peat yastıkların ağırlıkları yetmesse yastıklar düşebilir.
Temennim asla böyle bir durumu yaşamamanız. Ancak ben terasta esen rüzğarın azizliğini bildiğim için hatırlatmakta fayda gördüm.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Ürününüz sağlıklı, hasadınız bol olsun. Kolaygelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön