View Single Post
Eski 10-05-2012, 19:51   #45
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Hem Van hem de bizim ilçe belediyesinin hangi partiden olduğunu söylemiycem bilen bilir, bilmeyen de internetten öğrenebilir. Siyaseti buraya taşımak istemiyorum. Ancak şu kadarını söyleyebilirim bana yıldızlardan daha uzak
-hepsi gibi- bu siyasi partinin tek beğendiğim yönü varsa o da sokak hayvanları konusundaki politikasıdır. Kesinlikle itlafa karşı, genel merkezlerinden böyle buyruluyormuş. Zaten yasalar da izin vermiyor böyle bir şeye ama katakulliye getiren bu sahipsiz zavallıları iki arada bir derede zehirleyip kuytularda canlarına kıyıyor.

Ancak bu politika sokak hayvanlarının yaşam ve güvenlik hakları açısından tek başına yeterli değil. Çünkü bu partiye oy veren belde halkı aynı zamanda köpeklere dokunmanın ya da onlarla bir arada yaşamanın haram olduğuna da inanıyor. Bu yüzden konuyla ilgili birimler bunu halka anlatmakta sıkıntı yaşıyorlar. Yani eğer bir kitlesel katletme yoksa bu insanımızın biraz her şeyi devletten ya da başkasından bekleme hastalığı ya da belediyenin yukarda bahsettiğim politikası sayesinde.

Bizim ilçe belediyesi bu konuyu ihale etmiş, gelen ekibin yanına da bölgeyi bilen birini vermişler, anons da ettiriyorlar sahipli sahipsiz köpekler kısırlaştırılmaya çalışılıyor. Van belediyesiyle koordineli çalışsalar aslında hem paradan tasarruf ederlerdi hem de bu konu daha geniş zamanlara yayılabilirdi. Ancak Van belediyesi "hayvanları yakalayıp getirirseler" şartı koşuyor buradakiler de buna yanaşmıyor. Yani konu havada kalıyor. Van'da kısırlaştırma işini yanlış bilmiyorsam belediyeden bu işle sorumlu kişiler köpekleri yakalıyor, Veteriner hekimliği öğrencileri yapıyor. Şu anda bir hafta oluyor, en son öğrendiğimde 50 köpek kısırlaştırılmış hedef 500 köpek. Van'daki gönüllüler takipte. Barınağımızı da yakında tam tekmil faaliyete geçireceğiz.

Biz Van'da gönüllü bir grup oluşturduk, ben Edremit bölgesiyle ilgileniyorum, belediyeden Fen İşleri Müdürü bana bu konuda sonsuz destek vereceğini söyledi. İnanıyorum ki bu konuda vicdanının sesini dinliyor. Müftüyle görüşüp cami girişlerine Haytap'ın konuyla ilgili afişlerini asıp insanlarda bir farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Tabii bu konu vaazlarla cami cemaatine, okullarda da öğrencilere anlatılmalı.

Benzer bir başlıkta sayın adacık çok güzel söylemiş. Bir kere hayvansever (ki ben bu kelimeyi de sevmiyorum, bu, insan olan herkeste bulunması gereken bir haslet) oldunuz mu hep acı çekiyorsunuz. Hem bir acı değil birkaç acı birden. Hayvanlara yapılanlara mı üzülesiniz bunu insanlara anlatamamın yarattığı sıkıntıyla mı baş edesiniz, yoksa onlardan gelen alaylar, tehditler, hakaretlere mi dayanmak için çaba harcayasınız.

Umutsuzca da olsa elimizden geleni yapıyoruz. Ne de olsa dünya var oldukça acılar, cinayetler olacak. Ne kadar umut etmeye çalışsak da bir yere kadar.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön