View Single Post
Eski 18-04-2007, 10:31   #6
nartsawa
-
 
Giriş Tarihi: 08-03-2007
Şehir: -
Mesajlar: 95
kim sahip çıkacak?

Alıntı:
Arkadaşlar orkidelerin doğadan toplanması bir suçtur. Cezası da vardır. Bu ceza hem yasal hemde manevi dir. Eğer bitkilerimize biz sahip çıkmazsak (hepimiz bitkileri seviyoruz diğerlerinden farkımız da bu zaten) kim sahip çıkacak. Doğadan bitki toplayan arkadaşları bu konuda daha dikkatli olmaya davet ediyorum.

Yazacaklarım foruma açtığınız başlığa denk gelmiyor. Siz ve Praecox başlıktaki sorunun cevaplarının büyük kısmını yazmışsınız, benim bu konuda ekleyeceğim birşey kalmadı ancak son cümleleriniz için bişeyler yazmak istedim. Forum yöneticilerimizin genelde yazışma yönündeki tavsiyelerine istinaden bunları sizin özelinize yazmıyorum.

"Kim sahip çıkacak?"

Sevgili Volkan şimdi buraya ne yazayım..

Köylümüzün bilgisizliği bilimadamlarımızın ilgisizliği ile kendine yol bulan sökenlerin geçim söktürenlerin kar bahanesi ile yaptıkları faaliyetlerin her sene daha da yokedici bir hal alışını mı..

Yıllardır özellikle kendi yöremde uğraşıyorum ben kimsenin bu bitkileri kurtarmak için sahip çıkmasını sağlayamadım

Sen niye sahip çıkmadın nartsawa derseniz ben kendi aileme ait arazi içindekilere sahip çıkabiliyorum sadece, onlarında resimlerini forumda bu bitkinin adı nedir başlığında gördünüz (isimler için tekrar teşekkür)


Soruya cevap

Özür özür şu an için : salepleri katledenler "sahip çıkıyor" sadece

Belki de ticari bir ürün haline getirmek ve dogal ortamda veya sera ortamında çok büyük sayılarda üretmek hem fiyatlarını düşürebilir hem de sona çok yaklaşmış bu bitkileri kurtarabilir. Yoksa doğal ortamlarında en sonunda yokolacaklar..

nartsawa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön