View Single Post
Eski 10-05-2012, 13:37   #201
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sevgili arkadaşlar, her seferinde yazıyorum; bitki taleplerinizi lütfen Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net başlığında yapınız.

Sizlere aloe vera yollamaya fırsat buldukça devam ediyorum. Her dağıtım yaptığımda da aloevera saksısını tamamen boşaltmam icabediyor.
Aloevera çok köklü bir bitki değil. Dağıtım için ayırım yaparken de dikkat etmek gerekiyor.
Dağıtılacak bitkileri ayırdıktan sonra ana bitkiyi tekrar yerine ekiyor ve bir dahaki dağıtıma kadar yavru vermesini bekliyorum.
Yeni ekilen bitkinin yerine alışması ve kendini toparlaması gerektiğinden, dağıtımdan hemen sonra isteyen arkadaşların bu yüzden taleplerini yerine getiremiyorum.
Umarım izah edebilmişimdir.

Benden talep ettiği halde kargodan bitkiyi almayan ve bana 9 gün sonra geri gelen bu aloeveradan ben de ümidimi kesmiştim, ama yine de çeliği toprakla buluşturdum, can suyu verdim ve unutmaya bıraktım.

Çeliğin yaprakları neredeyse tamamen gitmişti ama köklü olması bana biraz umut verdi. Daha sonra yaprakları iyice bayıldı, ama zamanla kök kısmından yeni yeni fideler baş gösterince hemen saksı değişimi yaptım, daha güzel bir toprağa geçirdim. Şimdi o bitki büyüdü. Manyas'a giderken de suladım ve gittim.
Neredeyse 20-25 gün susuz kaldı, bugün geldiğimde toprak kupkuru olmuş ve adeta çatlarcasına saksıdan ayrılmaya başlamıştı ama bakın ne güzel minik yavrular vermiş.

Şimdi yine sulayacağım ve unutacağım, sanırım Haziran ayının ikisinde tekrar İstanbul'a geleceğiz, o zaman da yine fotoğraflamaya çalışırım.
(Fotoğraflar cep telefonu ile çekildi.)

Toprak neredeyse saksıdan ayrılacak kadar kurumuştu.

Name:  IMG_0622 (600 x 448).jpg
Views: 3666
Size:  43.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön