View Single Post
Eski 09-05-2012, 20:51   #43
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Dün bizim ilçe belediyemiz sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmalarına başladı. Ben de gezici araçlarını görür görmez bahçemde beslediğim ve tek başıma veterinere götürüp kısırlaştırmasını yapamadığım Tin Tin'i haber verdim. Biraz önce gelip aldılar, biraz kendini hırpaladı ama sonra uysallaştı.
Ben de yanında gittim, besleme istasyonuma dahil köpeklerden Baron da oradaydı, güzelimin ameliyatı bitmiş, uyanmış iki gün orada kalacakmış yemek yememesi gerekiyormuş. Tin Tin de yarın sabah kısırlaştırılacak. Tin Tin'in yavruları çok trajik hikâyelere sahip. Tepede bir kaya kovuğuna yavruluyor, bir ay sonra büyüyen yavrular peşine takılıp apartman bahçesine geliyor. Ondan sonra anlatabilirsen insanlara laf anlat.
Depremde biz yokken deprem çadırlarından birinin içine dokuz tane yavru doğurmuş, tabi orada bir yün yatağı da parçalamış. Canavar insanlar -18 derece soğukta dokuz yavruyu da çadırdan atmışlar, zavallılar donarak ölmüşler. Tin Tin bir tanesini kurtarabilmişti ben geldiğimde iki haftalık kadardı. Şimdi büyüdü ama dört gün oldu ortalıkta yok. Uyuza yakalanmıştı bacak bölgesinden tüy döküyordu. İnşallah ölmemiştir de geri döner.
Kısırlaştırma için kalan köpekleri yakalamaya yarın gelecekler. Ama hiç kolay olmayacak. Herkes bir köpeği kendine alıştırsaydı Tin Tin gibi kolayca yakalanacak ve kısırlaştırılıp zararsız hale getirilecekti. Hayvanlar o kadar korkuyorlar ki insanlardan benim yanımda ikinci bir insanı görünce yanıma yaklaşmıyorlar. Buradaki zavallılar için dua edin lütfen. Süreci en az acı ve travmayla atlatsınlar.


Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 28-05-2012 saat 21:19
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön