Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıç
Sayın beka inegöl köfteye ekmek galata unu koyulmaz eşim mobilyacı idi 2 yıl inegölde oturduk orada yaptırıyorduk oradan biliyorum.
|
Sayın Kılıç, ben ekmek bayat ekmek bulamadığım bir gün kullandım., hiç fena olmadı!
İnegöl köfte de( kıyma karışımından sonra);
1-yoğurmadan sonra köfteyi en az bir gün dinlendirmek,
2- soğan rendesini bekleyip, suyunu çıkarmak ve sadece posasını ( son anda ) eklemek,
3-karbonatın acılığını limonla almak,
4-karabiber ve tuz dışında baharat eklememek ( ben biraz kırmızı pul biber ekliyorum.)
6-sonra da," kasap inşallah kafasına göre takılmamıştır" diye, dua etmek gerekiyor! Çünkü bazen muhteşem olan köfte, bazen garip bir hayvansı kökü ile size kötü bir süpriz yapabiliyor. ( aynı malzeme ve hemen hemen aynı ölçülerle.