View Single Post
Eski 17-04-2007, 08:59   #220
muratozaltas
Murat
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 33
1.TEKNİK GEREKLİLİK DOKÜMANLARI
Proje alanı
Proje alanında parsel sınırlarını su kaynağının ilgili tabloda istenilen verileri (mümkünse tesviye eğrili) gösteren 1/500-1/1000 ölçekli planlama haritası sağlanacaktır. İklimle ilgili bilgiler en yakın meteoroloji istasyonundan alınacak verilere bağlı olarak uzun yıllar ortalamalarına göre doldurulacak .
Toprak Özellikleri
Proje alanını temsil edecek arazi bölümünde açılacak profilden 0-30 cm. toprak derinliğinden alınacak toprak örnekleri analiz ettirilerek Toprak Bünye Sınıfı belirlenecektir.
Bitki Özellikleri
Projeli koşulda sulanacak bitkiler ile ilgili bilgiler verilecektir.
Su Kaynağı
Yararlanılacak su kaynağına ait karekteristikler ve sulama suyu analiz ettirilerek sulama suyu kalitesi belirlenecektir.
Çiftçinin sulamayı kaç günde tamamlayacağı, günde kaç saat sulama yapacağı, su kaynağı kapasitesi ile bağdaştırılarak verilecektir
2. SULAMA SUYU İHTİYACI
Sulanacak her bitki için aylık ortalama su tüketimleri, sulama zamanının planlanması amacıyla geliştirilen yöntemlerle (örneğin Penman-Monteith yönetimi) hesaplanacak, bitkilerin aylık ve mevsimlik toplam sulama suyu ihtiyaçları verilecektir.
3. BİREYSEL SİSTEM PROJESİ
Ön Sistem Tertibi
Proje alanındaki her parselde lateral ve manifold boru hatlarının döşeneceği yönü gösteren ön sistem tertibi yapılacak, meyve ağaçları ve bağ sulanacaksa her parseldeki ağaç ve omca sıra yönleri planlama haritası üzerinde gösterilecektir.
Uygun Damlatıcı-Yağmurlama Başlığı ve Lateral Tertibi
Proje alanında kullanılacak damlatıcı –yağmurlama tipi, aralığı,işletme basıncı,debisi,debi-basınç ilişkisi, lateral tertip biçimi,lateral aralığı,ıslatılan alan oranı verilecektir.Meyve ağaçları, ağaç altı mikro yağmurlama yöntemi ile sulanacaksa, boşluk tipi ,işletme basıncı,debisi,ıslatma çapı verilecektir.
Ön Proje Faktörleri
Proje alanında sulanacak bitki birden fazla ise kritik bitkiye göre, her sulamada uygulanacak net ve toplam sulama suyu miktarı, proje sulama aralığı, sulama süreci, işletme birimi sayısı ve sistem debisi verilecektir. Sistem tertibi planlama haritası üzerinde gösterilecektir.

Lateral Boru Çapı
Sistemde kullanılacak lateral boruların cinsi, işletme basıncı,çapı,su dağıtım özellikleri ve lateral giriş basıncı verilecektir.
Manifold Boru Çapı
Sistemde kullanılacak manifold boruların (yan ana boru) cinsi, işletme basıncı,çapı, su dağıtım özellikleri ve ana boru hattında istenen basınç, manifold giriş basıncı verilecektir.
Ana Boru Çapı
Ana boru hattında kullanılacak boru cinsi, işletme basıncı, pompa birimi, ile ana boru hattı maliyetinin en az olduğu boru çapı, ana boru giriş(kontrol birimi çıkış) basıncı verilecektir.
Kontrol Birimi (damla sulama için)
Sulama suyunu süzmek, besin elementlerini suya karıştırmak, debi ve basıncı denetlemek için kontrol biriminde kullanılacak unsurlar,özellikleri, kapasiteleri ve yük kayıpları verilecektir.
Pompa Birimi
Gerekli sistem giriş basıncı pompa birimi ile sağlanacaksa pompa tipi, dönme hızı, monometrik yüksekliği ve debisi verilecektir.
4-PROJE METRAJI VE KEŞİF BEDELİ
Kontrol Birimi ile ana borudan manifolda ve laterallere geçiş elemanlarını ve özelliklerini gösteren döşeme planları hazırlanacaktır.Sistemde kurulacak tüm unsurları ve yapılacak işleri kapsayan proje metrajı ve proje keşif bedeli hazırlanacaktır.
5-TEKNİK ŞARTNAME (Taslak)
Proje dosyasında,sistemde kullanılacak tüm damlatıcı- yağmurlama başlığı, boru hatları, kontrol birimi unsurları, pompa birimi ve bağlantı elemanlarının özelliklerinin, standartlara uygunluğunun belirtildiği ve sistemin kurulmasının açıklandığı teknik şartname yer alacaktır.

Fatura ile birlikte istenilen belgeler

1. TSE Belgesi veya imal edildiği ülkenin standartlarına uygunluk belgesi -Firmadan
2. Teknik Özellik Belgesi - Firmadan









4. Soğuk Hava Tesisatlı Taşıma Aracı
Soğuk Hava Tesisatlı Taşıma Aracı Bilgi Formu

Başvuru Numarası HS/ME/İl kodu/Ürün kodu**/Teklif no/
Uygulama Yeri İl: İlçe: Köy:
İşlenen/depolanan Ürün veya Ürünler Üretilen Mamullerin Cinsi
İşlenen/depolanan Ham Madde Miktarı (t/yıl) Üretilen Mamullerin Miktarı (t/yıl)
Toplam İstihdam –(adam/ay) Yıllık Ciro (YTL)
(bir önceki yıl)
Alınacak aracın yaklaşık Taşıma Kapasitesi (ton) Aracın Muhafaza
Sıcaklığı (Co)***
Aracın Yaklaşık Kasa Hacmi (m3) Soğutma Sisteminin Hava Debisi m3/saat)
* İlgili kayıtlarla uyumlu olacak
** İT,BS,BS,ST
*** Muhafaza sıcaklıık aralığı (örn. -18; + 6)

• Soğuk hava tesisatlı taşıma aracı için başvuruda bulunacak yatırımcıların, yönetmelik kapsamında desteklenen konuların birisinde mevcut faal bir tesise sahip olması ve bu tesiste üretilen/depolanan ürünlerin soğuk taşıma aracına ihtiyacı olması zorunludur.
• Tesisin mülkiyeti veya kullanım hakkı ile ilgili belgeler ve işletme ruhsatı başvuru sırasında ibraz edilmelidir.
• Soğuk hava tesisatlı taşıma aracı alımlarında, taşıma aracı ve soğutma sistemi bir bütün olarak değerlendirilir ve ayrı ayrı üniteler halinde yapılan başvurular hibe kapsamında değerlendirilmez.
• Soğuk taşıma aracının 2 yıl süreyle satılamayacağı konusunda araç ruhsatına şerh konulur

Fatura ile Birlikte İstenilen Belgeler

1. Garanti Belgesi
2. Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi (yetkili servis belgesi)
3. TSE Belgesi
4. Teknik Özellik Belgesi
5. Türkçe Bakım ve Kullanma Kılavuzu

EK B
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü


Tarım Reformu Uygulama Projesi (4631 – TU)
Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı
Makina ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı
Hibe Sözleşmesi

Yatırımcı
Yatırım Konusu
Hibeye Esas Mal Alım Tutarı * Talep Edilen Hibe Desteği Tutarı
A B = A * 0,50
….....……YTL
(KDV dahil/hariç) ……………YTL
(KDV dahil/hariç)





Hibe Sözleşmesi No HS /.... /MA/…... /…..
(Tarım İl Müdürlüğü tarafından doldurulacak)




HİBE SÖZLEŞMESI ( )

Bir tarafta T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı (“TKB”) .................... İl Müdürlüğü ile diğer tarafta ……………………………………………….. adresinde mukim, …….............................(İli/ilçesi) Vergi Dairesinde …….............. No.lu vergi sicil no ile kayıtlı .............................. .................................... [ilgili kişi/kuruluş/kurum’un tam adı/unvanı] ("Yatırımcı"), aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır:

GENEL VE İDARİ HÜKÜMLER

MADDE 1 – AMAÇ

1.1 Bu Hibe Sözleşmenin amacı, Dünya Bankası ile akdedilen 4631-TU no.lu İkraz Anlaşması (Tarım Reformu Uygulama Projesi (ARIP)) kapsamında yürütülmekte olan Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı (KBKYP) Makina ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi uygulamaları çerçevesinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, .................................................. ……. alımına yönelik maliyetin bir kısmı için Yatırımcıya hibe yapılmasıdır.

1.2 Bu Hibe Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak, Yatırımcı’ya hibe yapılacağını Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kabul etmektedir.

1.3 Yatırımcı hibeyi kabul ettiğini ve mal alımını kendi sorumluluğu altında gerçekleştirmeyi kabul ve taahhüt eder.

MADDE 2 – SÖZLEŞMENİN YÜRÜRLÜK TARİHİ VE SÜRESİ

2.1 Bu Hibe Sözleşmesi her iki tarafca imzalanır ve onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.

2.2 Mal alım süresinin başlangıç tarihi, yatırımcıya başvurusunun hibe desteği kapsamında değerlendirildiğinin kendisine tebliğ edildiği tarih olan …. / … / 2007’dir. Mal alımının tamamlanma tarihi, bu tarihten itibaren 3 aydır (.............................) [bitiş tarihini yazınız] aydır/tarihidir. Bu süre kesinlikle ilgili yönetmelikte belirtilen süre limitlerini ve İkraz Kapanış tarihini geçemez.

2.3 Bu tarihi geçen mal alım süreleri içinde gerçekleşecek giderler hibe desteği kapsamına değerlendirilmez.

MADDE 3 – PROJE’NİN FİNANSMANI

3.1 Mal alım tutarı, Ek 1’de belirtildiği üzere ............................................. (KDV dahil/hariç belirtilecektir) YTL’dir.

3.2 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, toplam mal alım tutarına , yüzde elli oranında ve en fazla ……………............... YTL hibe yoluyla finansman sağlamayı taahhüt eder.

3.3 TKB tarafından sağlanacak hibe miktarının ABD Doları karşılığı, ......................... ABD Dolarını aşamaz. Uygulamada YTL harcamaların ABD Dolarına çevrim işlemleri, Madde 18.2 hükümlerine uygun olarak hesaplanır.

MADDE 4 – GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER

4.1 Yatırımcı, mal alımını, kendi sorumluluğu altında, başvurusunda belirtilen amaçlar doğrultusunda uygulayacaktır.

4.2 Yatırımcı, mal alımını, ilgili alanda uygulanan standartlara uygun, gerekli özen, verimlilik, şeffaflık ve gayretle bu Hibe Sözleşmesi hükümlerine göre uygulayacaktır.

4.3 Bu amaçla, Yatırımcı, mal alımı için, gereken tüm mali kaynakları, insan kaynaklarını ve diğer maddi kaynaklarını seferber etmeyi kabul ve taahhüt eder.

4.4 Yatırımcı, mal alımını ihale yolu ile gerçekleştirir. Mal alımı uygulanmasında alımlar için Madde 16.5’de belirtilen ihale usulleri geçerlidir.

4.5 Yatırımcının yüklenici ile arasında herhangi bir anlaşma veya sözleşme ilişkisinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı taraf değildir. Yatırımcı, uygulanma konusunda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na karşı tek başına sorumludur. Yatırımcı, işbu Hibe Sözleşmesi hükümleri uyarınca kendisi için geçerli olan koşulların yükleniciler için de geçerli olacağı hususlarını taahhüt eder. Yatırımcı, söz konusu taraflarla yapacağı sözleşmelere, bu taahhüdü yönündeki hükümleri uygun şekilde dahil eder.

4.6 Mal alımlarının amaçlarına uygun olarak yapılması, uygulamaların hibe sözleşmesinde belirtilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilmesi ve belgelendirilmesinden ve belgelerin muhafazasından yatırımcılar sorumludur.

4.7 Yatırımcılarca gerçekleştirilecek mal alımlarının amaçlara uygun olarak yapılmasından, uygulamaların Hibe Sözleşmesinde belirtilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilmesinin izlenmesinden, uygulamaya yönelik olarak düzenlenecek tüm belgelerin doğrulanmasından, onaylanmasından ve birer suretinin muhafazasından Tarım İl Müdürlükleri sorumludur.

MADDE 5- BİLGİ ve BELGE VE MALİ ve TEKNİK RAPOR SAĞLAMA
YÜKÜMLÜLÜĞÜ

5.1 Yatırımcı, uygulama ile ilgili gereken her türlü bilgi ve belgeyi TKB’ye sağlamakla yükümlüdür. TKB herhangi bir zamanda Yatırımcı’dan ek bilgi talebinde bulunabilir ve bu bilgi talep edildiği tarihten itibaren 10 (on) iş günü içerisinde temin edilir.

5.2 Yatırımcı mal alımını takiben TKB’ye Nihai rapor sunar. Madde 9.2’de atıfta bulunulan mülkiyet transferlerini kanıtlayan belgeler ile teslim alınan işlere ait ödemeleri gösteren bir mali tablo beraber sunulur. Nihai Rapor Proje’nin sona ermesinden sonra 20 (yirmi) iş günü içinde TKB’ye verilir.

5.3 Nihai rapor formatı EK III’de verilmiştir. Bu format uygulama dönemi zarfında işbu Hibe Sözleşmesi hükümleri ile tutarlı olacak şekilde TKB tarafından revize edilebilir.

5.4 Eğer Yatırımcı, nihai raporun TKB’ye sunulması için Madde 5.2’te belirtilen son tarihte veya daha önce nihai raporu ve bu yükümlülüğü yerine getirmeyişinin nedenini belirten kabul edilebilir ve yeterli bir yazılı açıklama sunmaz ise, o zaman TKB Madde 14.2 a) uyarınca Hibe Sözleşmesini feshedebilir ve hali hazırda KBKYP kaynaklarından Yatırımcı’ya ödenmiş kaynakları yasal faizi ile birlikte geri alabilir.

MADDE 6- MALİ MESULİYET

6.1 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, uygulaması sırasında Yatırımcı’nın personeli veya mülkiyetine gelen herhangi bir zarar dolayısı ile hiç bir şekilde ve hiç bir nedenle sorumlu tutulamaz. Dolayısıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu gibi zarar ile bağlantılı her hangi bir tazminat veya ödeme artışı talebini kabul etmez.

6.2 Yatırımcı, uygulama esnasında sebep olabileceği her türlü zarar konusunda, üçüncü taraflara karşı tek başına sorumlu olmayı kabul eder. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yatırımcının kendisi veya çalışanları, veya yasa ve yönetmeliklere göre bu çalışanların sorumlu olduğu kişiler tarafından yapılan bir usulsüzlük veya üçüncü kişilerin haklarının çiğnenmesi nedeniyle ortaya çıkan tazminat talebi veya davalarda sorumlu değildir.

muratozaltas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön