View Single Post
Eski 03-05-2012, 11:12   #185
canannuman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Valla bu tohumu çimlendirmeye çalışan çok oldu ve genelde başarısız oldular, sevgili canannuman sizi bahçeye direkt batırdım sözünüze güldüm, nasrettin hocanın göle maya çalması gibi ya tutarsa
Valla ben bile güldüydüm ama ya tutarsada dediydim.

Çok emin değilim arkadaşlar 3 sarmaşık tohumunu 3lü olarak ektiydim yolmayayım diye 2 saksıda koyduydum duvar dibine.
2 saksımı kaldırdım aradaki kısımda 3 adet tohum çıkmış. Ama ilk 2 yaprak aynı başka sarmaşıklar gibi. Şimdi sıkıntı şu o bölümlere başka sarmaşık tohumlarıda ekmiştim bende sarmaşık hastalığıda var. Ancak hiçbirini 3 ü bir arada ekmedim.Buna eminim. Yani bu da demek oluyorki son üç hafta soğukları yakalayıp doğal gölge bir alana ekince çıkabiliyor. Ben eminim onların bu 3 tohum olduğuna ama. Genede yağmurla rüzgarla başka sarmaşık oraya gitmiş olabilir etiketlediğim emin olduğum bir durum değil ama aklınızda bulunsun birde böyle deneyin diye yazıyorum.
Sulama yapamıyorum yağmur yağarsa kurtaracaklar kendilerini içim gidiyor gidemiyorum tohumlarımın yanına yazlığa diye. Bir sulasam dönsem o yeter bana ama şartlarım müsait değil. Eğer olurda çıkarsa kendilerini tutarda tohum yaparsa hiç üzülmeyin gerekirse seneye aynı şartlarda oraya eker fideler öyle yollarım hepinize. Bende aşık oldum bu bitkiye olmaz diye düşünmek bile istemiyorum. Niye bu kadar taktım diyorken üst iletilerde paylaşımlarda resimlerini gördükçe dahada içim gitti bu canlıya. Ömrüm yeterse bunu edinirim inşallah. İnşallah tüm tohumlarınız tutar yeşerir. Sevgilerimle.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön