View Single Post
Eski 02-05-2012, 22:11   #8
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
İşin sırrı, bu gibi lezzetleri lokal olarak yerinde yemek sanırım
Sevgili kelebek çalısı, elbette doğru söylüyorsunuz. Bir de dışarıda yenen her zaman daha değişik ve daha leziz gelir. Tabii bilindik ve emin olunan yerlerde yenince.

Aslen Eskişehir'de doğup büyümüş olsam da, atalarım Abhazya'dan göç edip İnegöl ve köylerine yerleşmişler. Dolayısıyla İnegöl'de çok vakit geçirdim. Eskiden İnegöl Köfteye ne katıldığı sır gibi saklanırdı. Sonradan bir şekilde karbonat ilave edildiğini öğrendik. Galeta unu yerine de, ekmek içi ufalanarak kullanılıyor.

Karbonatla en az dışarda yenilenler kadar leziz oluyor. Denemenizi tavsiye derim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön