View Single Post
Eski 02-05-2012, 11:57   #11
saslans
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2009
Şehir: ist
Mesajlar: 7
incir reçeli hk

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema Mesajı Göster
Bu reçel tarifi anneannem ve babaennemden anneme, annemden de bana geçmiş bir tariftir sizlerle paylaşmak istiyorum. Reçellik inciri pazardan alabileceğiniz gibi eğer aşılanmamış incir ağacınız ( affınıza sığınarak yazıyorum yani piç inciriniz) varsa onun meyveleri ya da aşılı incirinizin ilk tutan ve ağacın altına düşen ham incirleri toplanır.
İyice yıkanır.
Yeşil kabukları alacalı olacak şekilde soyulur.
Kaynar suya atılıp yumuşayıncaya kadar beklenir.
Yumuşadığında soğuk su dolu bir tencereye konup bir saat beklenir.
Bu sürenin sonunda herbirinin içinde ki suyu tek tek yavaşça sıkarak çıkartılır.
Ayrı bir yerde 1 kg incire 1 litre su+1 kg şeker kaynatılır, kaynar kaynamaz suları sıkılmış ve süzülmüş incirler kaynayan şerbete atılır.
Yarım saat kadar sonra 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir.
1-2 taşım sonra altı kapatılır.
Sıcakken kavanoza konulur.
Afiyet olsun.

Merhaba M.Sema,
İncirleri kaynatmıyor sadece kaynar suda mı BEKLETİYORsunUZ ? Doğru mu anladım acaba..

saslans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön