View Single Post
Eski 28-04-2012, 00:31   #2
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili Şansal Ağabey,

Evet,güzel bir fikrim var aslında, Tekirdağda 1 köyde çiftçi (üreticilere) bunu anlatana kadar neler çektim bir bilseniz.
Peki sonunda ne oldu diyeceksiniz 5 sene aynı fiyattan 50 krş.tan verdikleri ürünlerini 'Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni kurdukları sene ürünlerini 90 krş'tan sattılar.
Sevgili Üstadımız Kudret Hocamızın 'Bilgi Paylaşıldıkça Büyür' sloganına bende bir slogan eklemek istiyorum. 'Bir elin nesi var, iki elin sesi var'. Yani neden güçlerimizi birleştirmiyoruz. Görün bakın neler olur o zaman, neler çıkar.

Zaman teknoloji çağı,bilgi çağı, kurumsallaşma çağı. Maalesef tüketici, tüccar,veya satıcılar siz 1 kişi olursanız sizi ciddiye almıyorlar, ancak kurumsal bir kimlik bünyesinde olursanız sizi ciddiye almaktan başka çaresi kalmıyor.

Ancak bu fikrimdeki tek sorun şansal ağabey, buradaki arkadaşların çoğu bu işi deneme, amatör ve kendi küçük dünyalarında maalesef kendi imkanları yapıyorlar, işin şeklini biraz daga büyütmemiz ve birazdaha profesyonellik katmamız lazım. Bunuda sizin gibi abilerimiz, üstadlarımız sayesinde başarırız ondan şüphem yok.
Şimdi diyeceksinizki bizlerin yaşları kemale geldi, buişte olamayız. Üyeler arasında yaş,meslek,ve sera alanı önemli değil. Herkes tüm 'ağaçlar.net' üyeleri katılabilir.

İsmide hazır 'Ağaçlar Topraksız Tarım Kalkınma Kooperatifi', (başka bir şekildede olabilir)

Sanıyorum böyle bir birlik Türkiyede bir ilk olacaktır. Çünkü böyle bir kayıt göremedim.
Verilen teşvik ve teçhizatları burada yazsam sayfalar almaz. Yasa çok açık. Devlet artık küçük çiftçi istemiyor anladığım kadarıyla bana büyük oyuncular lazım, kurumsal kimliği olanlar lazım diyor. Ve kurumsal kimliğe bürünürseniz size tüm kapıları açıyor.

Bu konuda tüm topraksız tarım gönüllülerinin fikirleride çok önemli, herkesin bu konu hakkında fikrini yazmasını beklerim.
(Yeni üye olmamla ilgili; aslında yaklaşık 4-5 aydır takip ediyorum sizleri ancak yeni üye oldum)
Saygılarımı sunar, ellerinizden öperim.

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön