View Single Post
Eski 26-04-2012, 11:34   #258
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Kuzu Mesajı Göster
Anladım. Yani biraz risk almak lazım. Bir kaç merak ettiğim nokta daha var kutunun üzerinde malların değerini gösteren fatura var mıydı? Herhalde fatura belli olmazsa gümrük vergisinden kurtulabiliriz değil mi?
Kutunun üstünde değerini gösteren fatura avantaj.Avantaj çünkü ürün diyelim ki gümrüğe ticari sebepten takıldı;bu durumda gidip fiyat üstünden belirliyor vergiyi;öbür türlü internetten bulduğu fiyatı kafasında topluyor,çarpıyor ve bu uygundur diyor.

Kutunun boyutu gümrüğe girip girmemesinde etken;kitap boyutunda bir kutu mu gümrük memurunun ilgisini çeker koca bir koli mi mantığından düşünürseniz sebebi anlaşılıyor.

Ürün express olarak yollanıyorsa adamlar yetiştirme telaşıyla işi hızlı yürütüyorlar;sonuç gümrüğe takılma ihtimalı azalıyor.

AB'den getirilenlerle ABD'den gelen arasında farklar var galiba.

Phytosanitary certificate ve tracking number sorunsuz bir alışveriş için şart.Phyto'yu da kargonun üstüne yapıştırırsa sorun çıkmaz,bu ürünün yasal olduğunu gösteriyor.Diyelim bir sorun çıktı,1 sayfa önceydi galiba koyduğum bir madde var onunla giderseniz yasal olarak siz haklı olursunuz.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön