View Single Post
Eski 25-04-2012, 11:11   #72
karalale
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-10-2010
Şehir: Almanya
Mesajlar: 677
H. multifloranin 1 senesi...

Merhaba arkadaslar, Hoya Multifloram 2 gün sonra bir yasinda olacak. Sizinle bu bir yili paylasmak istedim.

27.04.11 gelen paketten cikan, hakkin da sadece ciceklerinin güzelligini bildigim ilk hoya cesitlerim den. Daha yeni hoya sevdasina düsmüsüm. Yetistirilmesi hakkin da daha cok acemiyim. Tüm hoya sayfalarini, kelime atlamadan ve not olarak okumustum. Yetistirme ortami olarak orkide topragini tercih ettim. Ilaveten biraz cam ibresi ve seramis taslari ekledim.

Hala ayni toprakta. Sadece saksi degisimi yaptimgim 03.07.11 tarihinde biraz toprak takviyesi. Bu 2 ay sonra ki, saksi degisimin de muazzam kök yaptigini gördüm. Zaten büyüme süreci cok saglikli ve hizli olmustu. Cikardigi 3. cift yaprakta cicek sapi olusturdu. Ilk ciceklerini Agustos ayinin ilk haftasi acti saniyorum, cünki Türkiye de oldugum icin görememistim. Gelisinin 4. ayini doldurmamisti daha.

Ikinci cicek acmasi 26.10.11, ilk acmasindan sadece 2 ay sonra. Aralik 2011 de alttan filiz olusumu basladi. Su an ana gövdenin boyuna ulasiyor. Onun da üstünde tomurcuk var.

24.04.12 h. multifloram 3. kez acti. Ilk yasina üzerinde cicekleri ve diger tomurcuklari ile giriyor. Geldiginde 6-7 cm di. Simdi 40 cm i gecti, filiz ise 30 cm in üstün de. Bati yönün de pencere önün de duruyor. Ögleden sonra günesi aliyor. Cicek saplari bazen hic acmadan 5 ile 10 kere arasi tomurcuklari olusturup dökebiliyor. O kadar olusumdan sonra cicek saplari acmadan düsebiliyor. Yine de üstün de devamli bir hareket var.

Gelistikten sonra cicek olusumu her yaprak arasin da olmaya basliyor. Bu güzel cicekler malesef kokmuyor. Nektar olusumu da yok. Cicek saplari defalarca aciyor. Tabii arada düsenler de oluyor ama bu moralinizi bozmasin. Kendi dengesini kendi kuruyor. Bazen filiz gelisimi hizlaniyor, bazen de tomurcuklar.

Benim MULTISEM in bir senelik fotograflarini paylasiyorum. Siddetle tavsiye ediyorum, imkani olan mutlaka alsin. Veee diyorum ki ben multiflorayi cokkk seviyorum...

Eklenen Resimler
     
karalale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön