View Single Post
Eski 24-04-2012, 13:18   #156
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Gasteria bicolor

Bunu da kardeşimin sitedeki bir saksıdan köklü olarak yürüttüm. Ben bir kök çıkarmak isterken yandaki başka bir köklü yavru da geldi Benekli hali çok hoşuma gidiyor. Köklü olduğu halde epey zaman bunu da toprakla buluşturamadım Dayaklık biriyim vallahi.

Name:  gasteria çelik.JPG
Views: 2758
Size:  58.8 KB

Balkonda yağ tenekesine kum, bahçe toprağı-torf karışımına ipomea ekiyorum 2 yazdır ama teneke epey çürümeye başlamıştı. İçindeki toprağı boşalttım. Tabii tenekeden, paslı demir parçaları açısından zengin bir harç haline geldi Kışın çeliklerle geldiğimde elimde uygun sukulent harcı yoktu. En uygunu buydu. Gasteria da dahil bazılarında bu harcı kullandım. Demirin zararı olmaz umarım.
Aşağıdaki foto ilk dikildiğindeki görüntüsü.

Name:  gasteria ilk dikim.JPG
Views: 3008
Size:  54.8 KB

Bunlar da yeni görüntüler. Havalar ısınınca bunu da balkona almıştım. Uzun süre fazla su vermedim. 2 kez filan azıcık suladım ama kaktüs muamelesi yapmayıp daha fazla mı sulamalıydım? Aslında kökleri de vardı ama çürütmekten çekinmiştim. Şöyle bir durum var: Çelikleri aldığımda renkleri daha yeşildi. Bir süredir renkler soldu ve kahverengiye döndü. Geçen gün yapraklarını yıkarken bir şeyi fark ettim: Öndeki büyük yaprakların örttüğü küçük yapraklar ilk zamanki yeşil renkteydi. Hatta bir yaprağın yarısı güneşte yarısı altta kalıyordu ve açıktaki kısım kahverengi kapalı kalan yer yeşildi. '' aha '' dedim bu arkadaş sanırım gölge seviyor. Düşününce, bunu aldığım saksı da bir ağacın gölgesinde duruyordu aslında. Ne yapsam, gölgede mi dursa?

Name:  gasteria yeni 1.JPG
Views: 2730
Size:  60.7 KB

Name:  gasteria yeni 2.JPG
Views: 2675
Size:  53.4 KB

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön