View Single Post
Eski 21-04-2012, 16:59   #10
_gurbuz_
Ağaçsever
 
_gurbuz_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 75
Merhaba dostlar,

Baharın gelmesiyle yeşillikler belirmeye, balkonumuza renk katmaya başladılar. Ben bu sevinci yaşarken, bir yandan da yanlış bilgilendirilmiş olduğumu öğrenmiş bulunuyorum. Ha bu beni üzdü mü? Tabii ki hayır! Her ağaç, her yeşillik benim için aynı değere sahiptir, bin liralık akçaağaç da öyle, 10 liralık ardıç da! Keza çok sahip olmayı istediğim ve öyle olduğu söylenen Nar ağacımın, yapraklarını çıkarmasıyla aslında nar olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Zannediyorum bir "ağaç hatmi" , siz ne dersiniz? Her ne ise, bence çok güzel!

Eğer "ağaç hatmi" ise konu başlığımın bu şekilde değiştirilmesini de rica edeceğim.

Gelelim adayımızın durumuna; toprağına, köküne hiç dokunmadım, sadece ustaların tavsiyesi doğrultusunda gerekli dal budamasını yaptım ve bakımına devam etmekteyim.Bakalım dallar uzadıkça, nasıl bir form alacak. Aslında ben şu an ki gelişimi ve formundan memnunum, umarım sizler de beğenirsiniz.

Yine tavsiye doğrultusunda, kalınlaşması için alt dalı uzamaya bıraktım. Dikkat ederseniz, enerji nasıl da dalların en ucunda yoğunlaşıyor! Gözlemlemek gerçekten de çok ilginç, değil mi??

Tavsiyelerde bulunan ustalara teşekkür ederim,

Herkese iyi hafta sonları dilerim,

Yeşille kalın!

Gürbüz

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Photo 112.jpg (35.5 KB, 60 views)
Dosya Türü: jpg Photo 111.jpg (44.7 KB, 59 views)
Dosya Türü: jpg Photo 109.jpg (46.6 KB, 59 views)
Dosya Türü: jpg Photo 108.jpg (39.1 KB, 59 views)
Dosya Türü: jpg Photo 107.jpg (33.1 KB, 59 views)
_gurbuz_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön