View Single Post
Eski 20-04-2012, 07:49   #39
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Bir başka konu hazır pastaların pasta kekleri (pandispanya).
Bir çok pastanenin imalat sorumlusuna evde yapılan pasta altı keklerin yumurtalarını ne kadar çırpsak ta fazla kabarmadığı idi.
Bana söylenen kendilerinin 10 pasta için anca 2-3 yumurta kullandıkları, kabarmasını sağlayanın ise gofret, küllah v.b ürünler için kullanılan homojenize unlar olduğu idi.
Homojenize unlar pastanelerin en baş malzemesidir. Yaş ve kuru pastaların ana maddesi olup, içine katılan nasıl bir katkı maddesi ise bayatlamayı geciktirir.

Ben katkı maddeleri kullanmayan tek pastane bile bilmiyorum. Bunları öğrendiğim andan beri elimden geldiğince yaş ve kuru pastalarımı da kendim yapıyorum.

Kullanılan yağlara ise hiç girmeyim.
Güvendiğiniz bir unlu mamülcüye işletmelerini gezmeyi teklif edin, çoğu sizi içeri almayacaktır.
Sevgili Uğur Dündar'ın bu mutfaklara baskınlar yapıp tespit edemedikleri ile dolu hala ülkemiz.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön