View Single Post
Eski 18-04-2012, 21:38   #371
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Sayın syılmaz;

Konunuzun muhatabı olan kurum sayın Odeh'in de dediği gibi Milli Emlak'tır.
Ancak Milli Emlak hazineye ait taşınır veya taşınmaz devlet mallarının kiralık ve satılık ihalelerini yapmakla görevli bir kurumdur. Arazi talebi, tahsisi v.s işlemleri Mal Müdürlükleri' ne yapılmakta ve verilen talimatlar doğrultusunda Milli Emlak ofisleri ihalelerini açmaktadırlar.

Ben, parselasyon bilgilerine sahip olduğum bir arazinin 1.derece sit olması sebebiyle satılık ve kiralık olarak talebime uygun olamaması sonucu İfraz Davası (arazinin bölünüp, ayrılması davası) açarak sonuç beklemekteyim.

Sizin işiniz çok kolay. Şöyle ki; elinizde mutlaka bir tapu vardır. Parsel komşu numaralarını da biliyorsunuzdur. Bilmeseniz de elinizdeki tapu ile arazinizin büyük ölçekli bir kadastro paftasına ihtiyacınızı belirterek temin edebilirsiniz.

Satın almak istediğiniz parsellerin hazineye ait olduğundan emin değilseniz, bunu bir dilekçe ile Mal Müdürlüğü'nüze sorabilir ve bu dilekçeye satın alma talebinizi yapabilirsiniz.

Benim parsel numarasını bilmediğim araziyi Mal Müdürlüğü'me soran dilekçem 3 hafta sekreter masasında bekletildi. Bana söylenen harita mühendislerinin harita proğramlarının kendi ofislerinde bulunmadığı ve benim bu parsel bilgilerini bu dışarıda ofisleri olan harita mühendislerinden ücret karşılığı alabileceğim cevabı idi. Tanıdık harita mühendisi varsa çevrenizde işlerinizi mutlaka çabuklaştıracaktır.

Bana da, "parsel numarasını öğrenip gelin" denmişti. Ben de 10 dakika sonra yeni bir dilekçe ile talebimi bildirdim.

Tarla tapunuzun bir fotokopisinin de olduğu bir dilekçeyi , Mal Müdürlüğü'nüze verip, bir kaç hafta içinde gelecek yazılı cevaba göre hareket edeceksinizdir.

Umarım çok çabuk amacınıza ulaşırsınız.
Kolay gelsin.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön