View Single Post
Eski 17-04-2012, 22:58   #1275
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Sn bahcedenn, sıcaklık mikro organizmaların faaliyetleri için önemli. Aktifleştirme işleminiz esnasında ılık bir ortamda muhafaza edebilirseniz süreç kısalacaktır. Doğru yoldasınız.

Sıvının üzerinde mayaların etkisiyle hafif bir beyazlık olabilir.

İleriki günlerde şişeyi çalkalamamanızı tavsiye ederim. Ilık ve karanlık bir ortam yeterli. Sıvının üzerinde bir, iki parmak boşluk kalması tavsiye edilir, sizin sıvıdaki boşluk fazla. Daha küçük bir plastik şişeye aktarabilirsiniz. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim Sayın Zeytinlibahçe. Dediğiniz gibi turşuların yüzeyindeki gibi hafif beyazlık oluşumu başladı. Sıvının üzerinde bir iki parmak boşluk kalması gerektiğini de bilmiyordum. Uyarınız için teşekkürler. Hemen şişeyi değiştiriyorum. Hatta ilk koyduğum şişe camdı. Halil Abi'nin ''Günde bir iki defa plastik kabı çalkalayın. Aktifleşme _ gaz oluşumu_başlayacaktır.'' yorumu ile hata yaptığımı farkedip şişeyi plastiğe çevirmiştim. Şimdi de hemen şişeyi ufaltıyorum. İlk aktifleştirmem biraz sancılı oluyor, belki de % 90 başarılı olamıycam ama kalan 950 ml de başarılı olabileceğim inşallah sayenizde. Tekrardan hepinize teşekkür ederim. Saygılarımla...

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön