View Single Post
Eski 17-04-2012, 22:27   #30
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir Mesajı Göster
Devletin profesor payesi verdigi bir kisinin bilgi aktarimiydi bu. Normal olarak bilgisinden suphe etmememiz gerekir diye dusunuyorum. Ayrica onkoloji bilimi gida ile ayri tutulamaz. Onkoloji profesoru gida bilim konusunda da bilgilidir.
Bahsettiğiniz kişiye devlet onkoloji, yani kanser hastalıkları uzmanı payesi vermiş. Gıda uzmanı dememiş! Gıda konusunda Diyetisyenler, Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve Ziraatçiler uzmandır... Doktorların çoğu sadece kendilerini ilgilendirecek kadar gıda bilgisine sahiptir.

Hele hele, üretim aşamaları vs. gibi konuları neredeyse hiç bilmezler. Halk Sağlığı uzmanı deseniz bir yere kadar doğru olur. Tıbbın ilgili alanıdır.

Ayrıca, ünvanı ve mesleği her ne olursa olsun, daha önce belirttiğim gibi, bir insanın ağzından çıkan bir söz kolayca yanlışlanabiliyorsa - örneğin tavukların günde 3 kez yumurtlaması gibi - diğer söylediklerini de şüpheli hale getirir.

Başta demiştim ki, gıdalarla ilgili eleştirilere ben de katılıyorum. Ama bu tür iddialarla yapılan eleştirileri rasyonel bulmadığım gibi yanıltıcı olacağını da düşünüyorum.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön