View Single Post
Eski 17-04-2012, 06:01   #27
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sudenurnur Mesajı Göster
Sayın suzi Dilara, sizi hem çok takdir ettim hem de şaşırdım. Yanıt vermenizde bir sakınca yoksa bir sorum olacak? Çocuğunuz var mıdır efenim? Lütfen hadsizliğimi bağışlayın. Varsa onu nasıl uzak tutuyorsunuz bu tür ürünlerden onu öğrenmek isterim? Şahsım adına öyle zorlanıyorum ki. Zira iki yaşına kadar çikolanın "ç" sini bilmeyen 7 yaşında ki kızım, şimdilerde hemen her gün tüketiyor bu ürünlerden bir kaçını.
Merhaba,
Rica ederim, madem foruma yazdık merak uyandırması normal. Dilim döndüğünce cevaplayayım.

Çocuğum henüz yok ama olduğunda bu tip beslenmenin ona zarar vermemesi için evimi şimdiden bunlardan temizlemeye çalışıyorum. Doğmamış çocuğa don biçmek gibi oluyor ama belki bizden görmez-ler-se o da uzak durur. Sonuçta armut dibine düşer.
Bir de benim çevremdeki anne-babalarda birtakım yanlış terbiye metotları görüyorum, mesela çocukları bir iki ısrar edince kıyamayıp hemen isteklerini yerine getiriveriyorlar, ondan sonra da "ay vallahi baş edemiyorum" türünden sızlanıyorlar. Biraz "çocuğuma rağmen çocuğum için" deyip dişlerini sıkabilseler ve çocuğun dikkatini başka yöne çevirmeye çalışsalar bu konuda daha başarılı olurlar gibime geliyor. Yine de anne-baba olmadan tam olarak anlaşılamaz tabi. Uygulamayı başarabilirsem kafamda bir eğitim programım mevcut.

Hâlâ annemin, babamın, dedemin, ninemin yaşadığı bir köyüm olması nedeniyle kendimi çok şanslı hissediyorum. Birçok gıdayı yazın veya sonbaharda gittiğimizde kendi ellerimle, annemin, kayınvalidemin yardımlarıyla hazırlıyorum. Ben market ürünlerinden pek hoşlanmam, burnuma garip kokular gelir yiyemem -bu cümleyi gerçek anlamında kullandım, marketten aldığım reçelin kokusu evde yaptığımla aynı değil mesela-. O yüzden yukarıdaki liste benim hayatımda çok büyük boşluklar doğurmaz.


Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 17-04-2012 saat 08:15
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön