View Single Post
Eski 17-04-2012, 01:26   #237
Kıbrıs_Doga
Ağaç Dostu
 
Kıbrıs_Doga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2012
Şehir: Kıbrıs, Girne
Mesajlar: 109
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bsevencan Mesajı Göster
Osaman, sen 2-3 dut ağacı daha bul, esas haşır huşur bundan sonradır bilmiş ol.
Koza örmesi için tülümbe koyabilirsin (Tülümbenin başka adı varmı bilmem). Koza örme zamanı serçe parmaktan kalın, işaret parmaktan uzun olurlar. Temkinli olman için birkaç tavsiyem daha var.
1. Meyve ağaçları yanındaki dutlar meyve ağaçlarına yapılan ilaçlamadan dolayı zehirli olabilir.
2. Böceklere temizlik yaptığın zaman aldığın kuru dut yapraklarını bir kutu içinde en az 2 gün tut, mutlaka göremediğin böcek çıkacaktır. Çöpe gitmesin yazık olur.
3. Şehir içindeki dut ağaçları belediyenin yaptığı ilaçlamalardan zehirli olur.
4. Dut yapraklarının İlaçlı mı değilmi testini 2 böcek gözden çıkararak yapabilirsin yani önce 2 taneyi yedir, bir saat bekle onlarda herhangi bir değişiklik yoksa hepsini yedir.
Kolay gelsin.
Anneannem de söylemişti tülümbe koy diye. Ama tülümbeyi nerden bulacağım? Benim bulduğum tülümbeler dikenli ve dedem onları süpürge yaptı bile Evet kuru yaprakları ayrı bir yerde bekletiyorum bahar hanım sağolsun söylemişti. Onun dışındakilere temkinliyim zaten. Sağolun var olun behire hanım sizin şu 100-200 ipek böceği 750 ipek böceğne dönüştü şuan evi istila halindeler, yataklar çekyatlar böcekler için kuruldu, bütün ev halkına tatlı bir uğraş tatlı bir merak oldular. Abimle ablam bir bölüm böceği sahiplendiler onlar bakıyor. Annem,ki hayatında her türlü böcekten nefret etmiştir, ilk defa bir böcek türüne bu kadar bağlandı sürekli yediriyor onları. Aç kalmasınlar diye. Zaten annem yani bu çocukları büyüdü tabi şimdi böceklere sardı Babamda yaprak finansmanı sağlıyor. Dediğim gibi size nasıl teşekkür etsem azdır çünkü aileye sağlıklı ve kültürel bir neşe kaynağı buldunuz.. Haşır da haşır şuan sesleri geldi yine yiyorlar Komşumuz tatile gitmiş 1 haftalığna bahçesindeki dut ağacı bıraktığında gürdü şuan yapraksız.. Hayvanlar aç napalım!

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön