View Single Post
Eski 16-04-2012, 23:15   #20
Odeh
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Şunu yersen kanseri yenersin, bunu içersen şuna yakalanmazsın türü akla ziyan sözde sağlık haberlerini alıp toplum sağlığından ziyade toplumu korku ve paniğe sevk etmeye bununla da toplum sağlığına hizmet eder görüntüsündeki tüm haberler hakkında ağır cezai işlem uygulanmalı hatta lisansları iptal edilmelidir.

İnsanları aptal yerine koyarak neredeyse havayla beslenmeye itecek kadar şizofrenik bir hava yaratılmasının ne bilimle ne toplumu korumakla ne de toplum sağlığıyla zerre alakası yoktur.

Eğer zararlı bir unsur ya da yanlış bir yöntem bulunmuşsa bu sağlık müdürlükleri ya da tarım bakanlığı eliyle derdest edilmelidir mantıksal olarak. Adı kendinden büyük sucuk firmalarının ne üdüğü belirsiz et ya da diğer katkıları kullanarak yaptıkları sucuklar bence haber değildir. Haber bu firmanın üretim lisansının iptal edilmesi olabilir. 10 bin TL ödeyip yola devam edeceklerini bilmeyen varsa beri gelsin.

Sucuğun adı gider belirsiz bir korku endişe kalır. Bu faydasız bir güdüdür. Çünkü neyden korkulduğu da bilinmez hale gelir bir süre sonra. Sağlıksız gıda korkusu, sağlıksız gıdadan daha garip bir haldir. Bu garip korku, yetkililerin ya görevlerini yapmadıklarını ya görev yapabilecek kadar bilgi ve deneyime sahip olmadıklarını ya da umurlarında olmadığının göstergesidir.

Sağlıksız gıdadan korkmayınız. Sağlıksız yetkililerden korkunuz. Bu tip gıdalar bu yetkililerin sayesinde vardır. Satılmaktadır. Herkes halinden memnundur. Benim şikayet edeceğim yerde yetkili şikayet ediyor bu ne trajikomiktir. Be ey gafil, işini yap. Yasa mı çıkartıyorsun Taksim de mi sallandırıyorsun işletme mi kapatıyorsun ne edeceksen et demek hiç de yersiz olmaz bu durumumuzda.

Ancak biz işletmelere kızıp bunu denetlemekle yükümlü olan kurumların sorumluluklarını biraz göz ardı eder gibiyiz. Her zehir bulaşık gıda tükettiğimizde ya da çarşıda pazarda 3-5 TL'ye sözde et ürünü satıldığında vebal hırsızda değil bu hırsıza fırsat veren çürük ve işbirlikçi sistemdedir.

Gıdada iddia edilen sorunun temeli gıdada değil, denetlemekten aciz sistemdedir.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön