View Single Post
Eski 16-04-2012, 21:28   #18
Douglas Fir
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
Acikcasi ben gida sagligi konusunda bu yazilan cizilenler pek de hurafe ya da uyduruk haber olarak bulmuyorum. Bunlar, halki aydinlatma gorevi goren gazetelerde yayimlanan yine insanlik ve halk adina bilim yaptigina inandigimiz bilim adamlarinin halka bilgi aktarimi. Gazeteye konusan bir bilim adaminin haberin sonunda "Kaynakca" yayinladigini hic gormedim. Verilerini halkin anlayabilecegi sekilde halka anlatmalari gerekir.

Bir konu ortaya atildigi zaman abartmayi da seviyoruz. Tavuklarin gunde 3 kez yumurtlamasi akla mantiga uygun degil. Bilimsel veriye falan gerek yok. Ancak hareket etmeden 45-50 gun bir karis kafeste duran tavuklarda saglikli bir kemik gelisimi olmayacagi kesin. Ayagi kirilip 1-2 ay dogru durust hareket edemeyen kisiler bunu bilirler. Kaslariniz kuculur, baglariniz zayiflar, kemikleriniz cepten yemeye baslar.

Zaman gazetesinin haberini biraz dikkatli okursak satir aralarinda yine sagliksiz bir seyler var. Tavuklar "islah" edildikleri icin kisa surede besili hale geliyorlarmis. Acaba bu da dogaya mudahale degil mi? Yapay bir durum degil mi bu da?

Ciftcilerin ilac kullanma konusunda daha bilincli hale gelmeleri icin calismalar var ama daha cok yol almak lazim. Daha eski usulleri kullanan ciftciler de var. Tarim ilaclarini da gectim haydi, tohumlar da islahli.... Bol urun ve az iscilik icin oynanmis tohumlar... Bu durumda bir tek halki islah etmek kaliyor. Bilgi bizim neyimize degil mi? Onune ne konursa tuket... Fazla karistirma ortaligi....

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön