View Single Post
Eski 16-04-2012, 20:15   #16
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Yine uyduruk bir haber daha...

Salmonella'dan bilgi sahibi herkes bilir ki, yumurta kabuğunda Salmonella bakterisine rastlanılması (özellikle kırsal alanda) sıradan bir durumdur.

Yumurta kabuğunun koruyucu özelliği nedeniyle bakteri yumurtanın içine giremez. Yumurtayı yıkarsanız bu koruyucu özelliği zedeleyeceğiniz için bakteri yumurtanın içine girebilir. O yüzden yumurta YIKAMADAN saklanılmalıdır.

Ülkemizde Salmonella enfeksiyonlarına yumurtadan değil, G.doğuda kaynatılmamış sütten yapılan ve salamura edilmeyen peynirler nedeniyle rastlanır. Oldukça sık görülür ve tedavisi de zor değildir. Bu nedenle peynirin salamura edilmeden tüketilmesi önerilmez.

Tükettiğimiz yumurtalar genellikle entegre tesislerde, hayatında doğru dürüst bakteriyle karşılaşmamış tavuklar tarafından ve çoğunlukla bir veteriner hekim denetiminde üretilmektedir.

Ayrıca basına bu tür açıklamalar yapmak işgüzarlıktır. Hiç kimsenin çarşıdan aldığı yumurtayı bakteri kültüründe inceleyip enfeksiyon olup olmadığını anlaması mümkün olmadığı için buna benzer açıklamaların vatandaşa hiç bir faydası olmaz. Siz, üniversite olarak piyasadan numune alır, riskleri analiz eder, sonuçlarını yetkili kurumlara verir ve önlem alınmasını istersiniz.

Bu bilgi kimin ne işine yarayacak? Yumurta yemekten vaz mı geçelim?

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön