View Single Post
Eski 15-04-2012, 21:26   #2
omencek
Ağaçsever
 
omencek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2012
Şehir: Adana
Mesajlar: 56
Okul bahçesinde hangi imkanlarla sera kurulur.

Konuyu açtık ama bir türlü koşuşturmadan zaman bulupta devamını getiremedim. Birde konu başlığını ve başlangıcı biraz hatalı olmuş. Evet şimdi baştan tekrar başlayalım.

Bizim okulumuz Adana ilinde. Öğrencilerimize "Gelecek Tarımda" sloganı ile topraksız tarım uygulammaları öğretmeye karar verdik. Bu kararı bir anda almamıza rağmen birazdan anlatacağım sebelerden bir anda faaliyete başlayamadık. Buradan bize inanıp desteğini hiç kesmeyen ve sera projemizin hayata geçmesinde tüm desteğini veren müdürümüze teşekkür etmek isterim. Çünkü onun dışında herkes karşı çıkıp köstek oldular.

****** fikrimizi önce okulumuzun müdürü ile paylaşıp, tartıştık. Olumlu olacağına karar verincede başlangıcı yaptık. Fikir kulaktan kulağa hızla yayıldı. İlk desteğimizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sayesinde ilçe Tarım Müdürlüğü ile irtibata geçebildik. Sera kurulumu için destek istedik.
İlimizde bulunan büyük sera firmalarını üşenmedik, tek tek gezdik. Onlardanda fide, sera naylonu vb. malzemelerde destek istedik.

Yapmak istediğimiz seranın büyüklüğü 40 metre kare. Bir okul için büyük normal şartlarda küçük olmasına rağmen içine öğrencilerinde gireceğini düşünerek 40 metre karede karar kıldık.

İlçe Tarım Müdürlükleri, Kaymakamlık ve Köy işleri bildiğim kadarıyla işletilmesi karşılığında en küçük 400 metre karelik sera hibeleri yapmaktadır. Bizim istediğimiz 40 metre kare sera demirini kesin alırız gözü ile bakerken 2 ay geçen süreç sonucunda olumsuz cevabı alarak ortada kaldık. Ama yılmayıp azime devam. Bu çacuklar bu işin nasıl yapıldığını görüp öğrenecek, yetiştirdiği ürünleri tadacak.

Gelecek Tarımda.

Bizde kendi seramızın demirini en sonunda bir demirci ileanlaşarak yaptırdık.
Evet nihayet sera demirini kurmayı başarabildik.

Şimdi sıra bize söz veren seracıları tekrar gezmeye geldi. İlk olarak sera naylonu verecek olan firmaya gidip naylonumuzu aldık ve zor şartlarda seranın dışınıda kaplamış olduk. Fidelerimizi ve diğer malzemelri aldık. Seranın en son halini hayata geçirdik.

Bugünden sonra da fidelerimizi topraktan ayırarak topraksız tarıma aktaracağız. Kaplarımızı hazırlıyoruz. Besin eriyiklerimizi hazırlıyoruz.

Buradan seranın yapımında bize yardımcı olan tüm firnalara (burada adlarını yazamasamda) çok teşekkür etmek istiyorum. Besin eriyiği ve fikirleri ile beni yalnız bırakmayan Kudret Beye ayrıca taşekkür ederim.

omencek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön