Konu: Plumeria
View Single Post
Eski 15-04-2012, 00:18   #1869
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. drhegeli,

ben de o forumdan sonra korkulu rüyalar gördüğümü söylemeliyim. Ben durumu epey benzettim. Kendi teşhisim canker yönünde. Bahçedeki diğer ağacım da aynı durumda, aralarındaki mesafe 20 metre vardır. Ya kötü budama hijyeni bu soruna yol açtı, ya da aşırı su ve drenaj zayıflığına bağlı şartlarda mutlu olan bir patojenden kaynaklı. Toprağım killi ve ağır bir toprak.

Bu konu benzeri bir durumdan başka bir forumda daha bahsedilmiş ki, en altta fotoğraflanan örnek, bahçelerden uzak olsun, sanki dal kanseri gibi bir patojen oluşumuna işaret ediyor.

****** **** me identify this frangipani disease - Trees Forum - GardenWeb

Burada kötü ve yanlış budama ve budama hijyeninine dikkat edilmezse bu durumun oluşmasına zemin hazırlayabileceğinden bahsediliyor. Fakat sorun şu ki çözümü kısmına geldiğimizde bulabildiğim bir yanıt henüz olmadı.


Bir diğer teşhis benzetmesinde bulunduğum makalede ise, taç, gövde ve dallarda başlayan renk değişiklikleri, çürümelerden bahsediliyor. Toprak kökenli olan Phytophthora patojeninden kaynaklı bir sorun olan bu durum da benim ağaçtaki belirtilere epey benziyor. Gelgelelim, çözüm yine önlem amaçlı olarak açıklanıyor, mevcut olan sorunlarda ne yapılması gerektiği açıklanmıyor. Sedece en alt kısımda, Aliette - Fosetyl-al fungusit kullanımının ağaç gövde ve dallardan emilerek bir fayda sağlayabileceği gibi bir öneri de bulunmakta.

Phytophthora Root and Crown Rot in the Garden--UC IPM

Oldukça kafam karıştı ve epey bilgi uçuşması oluştu kafamda. Profesyonel bir yardıma ulaşmaya çalışacağım bu yakın çevrede eğer bulabilirsem. Sonuçta gerçekten şu an için, acil olarak önümü göremediğimden, biraz daha bekleyeceğim.

Teşekkürlerimle.

Eklenen Resimler
 
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön