View Single Post
Eski 14-04-2012, 22:09   #322
Güzin Çakar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sayın bozo.0606
Sıvı besinlerin birbirinden çok farkı yok . Sizin neye dikkat edeceğinizi bilmeniz lazım. Örnek olarak yazıyorum,bu rakamları dikkate almayın. 6-4-2 denildiğinde,üç temel madde (NPK)den;
6 kısım N(azot)
4 kısım P(fosfor)
2 kısım K(potasyum)
içeriyor demektir. N bitkinin yaprakları için gereklidir. P beslenme,çiçek ve meyve için, K su dengesi için çok önemlidir. Öyleyse çiçek açması istenen bir bitki için ortadaki rakamın büyük olması gerekir. Yukarıda uydurduğum besin uygun değildir. (Hemen sınav sorusu, yukarıdaki besin'i hangi durum da kullanmayı düşünürsünüz?)

NPK dışında bitkinin ihtiyacı olan başka maddeler de vardır. Herbirinin işlevi farklı olduğundan, etiketlere bakarak ,en fazla madde (miktar olarak değil, tür olarak) içereni seçersiniz.

Hap gibi hemen kullanılacak bir isim vermedim ama bu yazdıklarım, her zaman işinize yarayacaktır. Benim ne kullandığımı sorarsanız, yanmış koyun gübresi. Problemli bir bitki olduğunda ise, neye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsam, ona uygun olanı alıyorum, yani hep aynı besini değil. Sıkmadığımı umarım. Sevgilerimle.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön