İlk denemem, malesef başarısız geçmiş gibi görünüyor.
Kabak cinsi: Cucurbita ficifolia (İncir yapraklı kabak). Almanya tarım sektöründe salatalık için kullanılan tek kabak. Karpuz için aslında şişekabağı (Lagenaria siceraria) öneriliyor(muş), ama malesef çimlenmesi 2 hafta sürdüğünden, karpuz fidesiyle denk getiremedim. İncir yapraklı kabak ise 2 günde çimlendi.
"Cut grafting" aşılama yöntemini denedim.
Gördüğüm yanlışım: Kabağın gerçek yaprağını dibinden kestikten sonra, kotyledonlar arasına karpuz için gereken deliği biraz kalın çubuk' ile delmişim ki, kabak yan taraftan (içten) yırtılmış ve 2 gün sonra bu yırtık dışa vurdu.
Aşağıda'ki linkde, bu aşılamayı uyguluyan japon bayanı görebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=enomhe_clJw