View Single Post
Eski 12-04-2007, 11:20   #6
NECRO77
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-01-2007
Şehir: KARAMAN
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın necro77,

neden ölümü nick seçtiniz bilemem ancak terranız konusunda bir iki fikir ve deneyimlerimi paylaşayım.
nebulizatörü çok aşağı koymuşunuz bunu en üst düzeyde bir yerde küçük su havuzu gibi bir kovuğa koyarsanız aşağıdaki pompadan da bir su borusu ile devamlı dolumluluğu sağlarsanız tüm arka duvar nemli hatta ıslak kalırdı sanırım terranız fazla açık bu nedenden nem ve ıslaklıklar yetersiz kaldığından bitkileriniz kurumuş olabilir.
bir de silikonu kum yerine yer yer belki tümü ile torf veya cocospeat ile de kaplarsanız javamoos gibi bitkiler daha rahatça kaplanır. bazı palu bitkileri su içinde ekilmeli vede kıyı kesiminden yukarı doğru tırmanması sağlanmalı.
aydınlatma akvaryumlarda da olduğu gibi algın bitkileri böylesi nemli bir ortamda da kaplayıp boğmaması açısından önemli olduğunu sanırım siz benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Öncelikle fikirleriniz için teşekkürler... ne yazıkki çevremde ilk paludaryum yapımımda sizin gibi fikirlerini sunan pek kimse yoktu. Gerçi dökümanda detaylı belirttim. Paludaryum bitince, keşke şunu da şöyle yapsam dediğim oldu elbette. Ama ilk çalışma oluyor böyle şeyler. Kum yerine torf veya cocospeat kaplamayı istedim ama bunları temin edemedim. Yabancı bir sitede bulduğum bir yöntemle yaptım. Daha basit, basit olmasınıda istedim çünkü paludaryum kurmak ve kurulumu ile ilgili açıkcası detaylı bir bilgi yok en azından ben bulamadım... bu çalışma başkalarına fikir versin ve daha farklı yöntemlerle kurulum yapsınlar istedim. Yani temel olsun... Bitkilerin kuruması ise yine belirttiğim gibi bu bitkiler tamamen su için de yetişmiş yani suyun dışında yaşayan bir tür olmasına rağmen hiç su dışını görmeyince bu özelliklerini yitirmiş ve suyun dışında kurudular. Yeni ve gerçek sucul bitkileri temin ediyorum yakında bitkilerimi yerleştireceğim... Ayrıca su üst bölümdeki bitkilere ulaşıyor ve dipleri sulu kalıyor yani suyun döngüsünü sağladım.

Yakında teraryum ile ilgili bir çalışma yapacağım... ama önce teraryum akvaryumu çizip bunu yaptırmam lazım. fikirler benim için çok önemli teraryum ile de eleştirilerinizi bekliyorum. (etcil bitkiler yetiştirmek istiyorum)

NECRO77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön