View Single Post
Eski 09-04-2012, 17:56   #39
fazmit
Ağaç Dostu
 
fazmit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 146
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meral59 Mesajı Göster
Herkese merhaba. ben ağaçlar.net' in çok uzun zamandır takipçisiydim. Sonunda üye olmaya ve merak ettiğim soruları gerçekten bitkileri çok seven ilgilenen kişilere sormak istedim.
Evet şimdi soruyorum arkadaşlar; henüz yeni kurduğum bahçeme 8 mart 2012 de açık köklü çeşitli meyve fidanları diktim. Bizim bölgede düne kadar yoğun yağmur vardı. ben tabi fidanları diktikten sonra her gün okuldan geldikten sonra kontrol ediyorum. dikimden sonraki 4. günde toprağına baktığımda biraz yumuşak gibi idi sanki tutup çekerseniz gelecekmiş gibi... Bu durum fidanların yeni dikilmesine ve de çok yağış olmasına mı bağlıdır, bir de tutup tutmadığını kaç hafta sonra nasıl anlayabilirım. Son olarak ta gübre vereyim mi?
Cevaplar için şimdiden teşekkürederim.
Merhaba.İlk fidan dikiminden sonra rüzgar zamanı ve yağmurdan sonra biraz yumuşama görülebilir bende bahçeme ektiğim fidanlarda gördüm.Bu arada fidanların yanına destek amaçlı dal koyabilir ve bağlayarak sabitleyebilirsiniz.İlk fidan dikiminde köklerin açıkta kalmaması gerekir.Tavsiyem sabitleyici eklemeniz.Gübre onları ekmeden önce açtığınız çukurlara koyabilirdiniz.Bu sene fidanlar için en önemli şey sulama .Gübreyi kış aylarına girmeden şehrinize göre ekim kasım aylarında yapabilirsiniz.Aşırı gübreleme, aşırı sulama ise zararlıdır bilginiz olsun.Şimdiden kolay gelsin.

fazmit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön