Arkadaşlar sizleri gayet çok iyi anlıyorum fakat ben kendimi iyi ifade edemedim sanıyorum...
Konuyu daha detaylıca açıklık getirmeye çalışacağım, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Çiğ sütteki termofolik (faydalı) bakteriler 55 Derecede ölüyor (Bu bilgiyi üniversiteden aldım)
E ozaman bu çiğ sütü kaynama noktasına getirirsek ne olur?
Ayrıca;
Aşağıda vereceğim linkin "kaynatma" bölümüne bir göz atın. Diyorki;
Çiğ sütü kaynatmadan, mayalama sıcaklığında
yoğurt mayası, olası zararlı bakterileri
yok ediyor. Bu bilgiyide çocuk doktorundan aldığını söylüyor.
Çiğ sütten ev yoğurdum / Beslenme / Milliyet Blog
Ben inatçı biri değilim, sadece doğru bilginin ve GERÇEK yoğurt yeme peşindeyim
Lütfen bu konuyu birlikte tartışıp doğruyu bulalım.
Saygılar...