View Single Post
Eski 07-04-2012, 13:14   #331
Rana+miraç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 334
Merhaba...Konuyu tesadüfen gördüm. Uzman bir sağlıkçı olarak sütten geçebilen hastalıklar konusunda dikkatli olmanızı öneririm.

Brucella süt ve pişmemiş süt ile yapılan süt ürünleriyle geçen oldukça yaygın olan ve belirtileri sinsice ilerleyen bir hastalıktır.

Özellikle taze peynirle sık bulaşır. Peynirin yapımı üzerinden 3-4 ay geçtikten sonra bulaşıcılık kalkar. Yoğurdu bilmem 3-4 ay bekletip yeme imkanı var mı?

sütçünüzün verdiği temizlik güvencesi bence şüpheli kendi ineğimi besleyip sütünü elimle bile sağsam kaynatmadan tüketmem. Fiziksel temizlik ile bakteriyolojik temizliği ayırdeden bir sütçünüz olmalı bu güvenceyi verdiğine göre. Sadece uyarmak istedim brucella hastası bir çok çocuğu tedavi etmiş bir doktor olarak.

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön