Konu: Tarantula
View Single Post
Eski 07-04-2012, 12:38   #11
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ziringaglia Mesajı Göster
öyledemeyin çok zevkli attığım her canlı için üzülsemde doğada aynı türleri yiyorlar bunu unutmamak gerek bu doğanın bir kanunu
Kesinlikle evcil olmayan, doğada yaşaması gereken bir canlıyı sırf alacağınız zevk için alıp baharatlıklara kapatıyorsunuz, ardından önüne attığınız canlılar için üzülüyorsunuz, sonra da doğanın kanunlarından bahsediyorsunuz.

Çelişkiler yumağı. Bakın niyetim sizi bir tartışmanın içine çekmek değil, bu forumda hep beraber öğreniyoruz, her birimiz bir diğerinin farkındalıklarından faydalanıp kendi hayatımıza artı değerler kazandırıyoruz.

Gerek tarantula gerekse diğer canlılar doğada kendi yiyeceklerini kendileri bulurlar, etse et otsa ot. Burada önemli olan bizim o işleyişe müdahil olmamamız gerektiği. Kendi zevkimiz için hiçbir canlıyı ortamından koparıp stres altında yaşayacağı -veya göz göre göre öleceği- bir yere mahkûm etme hakkına sahip değiliz.
Hele hele de ticarî kaygılarla üretilen, toplanıp satılan birbirine yem edilen zavallı hayvanları satın alıp göz göre göre öldürme sonra da bundan üzüntü duyuyorum deme hakkına sahip değiliz. Selamlar.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön