Konu: Greenpeace
View Single Post
Eski 07-04-2012, 08:49   #66
uzaytek
Ağaç Dostu
 
uzaytek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3,991
Alıntı:
Unutmayalım, konu pestisit var mı yok mu değil... Konu miktarı ne kadar? Sağlık açısından sınırlar aşılıyor mu aşılmıyor mu?
Greenpeace bu çalışmayı yapmasa o miktar verisi elinizde olmayacaktı, peki üzümde miktar izin verilen değerlerin altında, ya diğerleri, bazı ürünler kırmızı bölgede, o ürünlerde miktar izin verilen değerlerin altında mı? Elinizde veri yok mu, greenpeace'den istersiniz artık.

Alıntı:
1-Tablodan başlayalım.
11. sıradaki pestisit sağlık için sakınca görülen sınırdan 500 kat daha düşük. 4.sıradaki Carbendazim 100 kat daha düşük. Zehirlenme sınırından ise 326 kat daha uzakta... Listenin geneli böyle gidiyor... Neymiş? Düşükmüş, ne kadar? Kiminde yüzlerce kat... Tabloyu çözemeyenlere yanıt olmuştur umarım.
Yukarıdaki soru ile aynı, adamlar kendi ürünlerini dahi sarı olarak işaretlemişler, Neymiş? konu sadece biz ve üzüm değilmiş.

Alıntı:
2- Yapılan tercüme sadece kriterleri(!) ifade ediyor. Tabi buna kriter denebilirse! Elma ile armutun toplanıp veri diye yutturulması için saptırmaktan öte değildir. AB normunda her kimyasal kendi oranı kontaminasyon(pestisit kalıntısı, bulaşma) değeri ile değerlendirildiğine göre bunların toplamı ne ifade edebilir? Ben söyleyeyim ya KOCA BİR HİÇ ya da koca bir manüplasyon!
Evet, 2 yıl manipülasyon yapmak için ürün toplayıp analiz etmişler, değerler çıkartmışlar, veriler koca bir hiç bakmayın siz o verilere, dış güçlerin oyunu bunlar.

Alıntı:
3- Dünyaya hizmet ettiği söylenen bir örgüt, rakamlar ve algılarla böyle oynuyorsa, 2 milyar dolardan fazla olan bütçesinin kaynakları halen tartışma konusuysa, kimi ülkede gıkının çıkmadığı konularda kimi ülkelerde nümayiş feveran bitmiyor, gündeme zank diye oturuyor, ülkenin Tarım bakanı bile (sanki "ülen ben bakanmıydım yav" dermişçesine şaşırarak) "ama 24 değil 4 diye" saçmalıyorsa inanın yanlış yapan da yanlış olan bilgiler de bir değil birden fazladır.
Neden acaba, kimsenin elinde bu ölçekte veri olmadığı için olabilir mi? Yarın biri çıkıp analiz yaptıracak veri temiz çıkacak ve biz ona güveneceğiz bu mudur? Bence bu değildir, bizim bu açıklamalara güvenebilmemiz için aynı ölçekte, sürekli raporlar gerekir, bakınız almanya'nın yaptırdığı.

Alıntı:
4- İlacı satan ile alanın aynı olduğunu bu durumda nasıl olur da manüplasyon yapılabilir diye düşünenler ise kalıntı bırakmayan daha pahalı tarım ilaçları ya da organik ilaçların fahiş fiyatlarını, bu ilaçların üreticilerini düşünsünler... Sanırım buldunuz! İyi polis kötü polis... Eskiden de konfeksiyonda bu yapılırdı. Yeni makine alınmaz ise konfeksiyon ihracatı sıkıntıya girerdi... Bence Hacivat ile Karagöz de bu yüzden öldürüldü zaten Hep verüş hep verüş...
Greenpeace böyle bir manipülasyon yapmaya kalksa önce o beğenmediğiniz, dalga geçtiğiniz amerika, avrupa keser cezasını. Biz de greenpeace bu konularda sabıkalı der güvenmeyiz. Ortada böyle bir sabıka kaydı var mı? Baktım 1970'de kurulmuş, bu kadar süre hiç yakalanmamışlar mı?

Greenpeace'in Kurucuları | Greenpeace Akdeniz

Alıntı:
5- Bizim ne tarım ne de sanayii ülkesi olmadığımızı bu nedenle de elle gelen düğün bayram diyen üyemiz için şunu söylemek isterim. Beğenmediğiniz bu tarım ülkesi olamamış ülkede bir geziverin... İnsanlar 3-5 kg. meyve sebze üretip satıp karnını doyurmaya çalışıyor. Köylü ve çiftçi TV de gördükleriniz değil. Ege'nin yüz binlerce ton üzümünün %80'den fazlası ihraç edilir. Kaç aile bununla doyar bilir misiniz? Hiç bağda çapa yapan bir kadını seyrettiniz mi? Bu işler o kadar ucuz değil. Tarım denen olgu MMM'deki domates değildir!
Tekrar edeyim konu sadece üzüm değil, üzümden yırtmışız neyse ki, değerler izin verilenin altındaymış, ey ahali rahatlıkla üzüm tüketebiliriz, çünkü elimizde greenpeace.de'in verileri var.

Yukarıda üreticinin zararını kim ödeyecek denmişti, vatandaşın sağlığı ile oynamanın zararını kim ödeyecek? Ben cevap vereyim kimse ödemeyecek, biz mutlu mutlu tüketeceğiz, almanya aşırı bulduğu ürünleri geri gönderse bile bunlar dış güçlerin oyunu, biz yeriz, verin onları bize.

Alıntı:
6- Greenpeace bayram değil seyran değil, neden bizi öpüyor ki? Meyve sebzenin zebil olacağı bu ve sonraki aylarda insanlar Matrix'in sanal dünyasında sanal korku kahramanları ile çarpışıp dururken ne dalavereler dönecek?
Sadece bizi öpmedi bir bakın rapora kaç ülke var. Çok terbiyesiz bu almanlar öpmek için bayramı beklemiyorlar. Yalap şalap ne o öyle, kalıplarının adamı olsunlar.

Alıntı:
Yoruldum, arkası yarın...
Yorulmadım, bekliyorum.

Hatta greenpeace'den avukatlık ücretimi tahsil ettim, puket adasına gidiyorum, oradan devam edeceğim.

Dış güçlerin oyunu bunlar, ben aslında yoğum.

__________________
uzaytek
uzaytek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön