View Single Post
Eski 05-04-2012, 16:05   #8
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Teşekkürler Sn. limon. Sağlığımızdan olmamak adına üç senedir kendi simidimizi kendimiz yaparız. Kimse de inanamaz bir türlü, evde simit nasıl yapılıyor diyerek.

Daha önce dışardan satın aldığım simitleri yediğimde her seferinde midemden rahatsızlandığımı farkettim. Mide yanması şikayeti bir yana, bir yandan da küf tadı sıklıkla rastladığımız bir sorundu. Pekmezli karışım ve sonrasında simidin bulandığı susam, pekmezin susamda oluşturduğu nem sebebiyle susamın küflenmesine yol açıyor, eğer kullandıktan sonra artan susamı atmazsanız.

Evde hijyenik, taze, ve sağlıklı simit yaptığımdan bu yana dışardan simit almıyorum ve tüketmiyorum.

Sevgiler.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön