View Single Post
Eski 04-04-2012, 20:23   #6
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Ercan Bey,

Benim bildiğim 8 metreden daha derin emme derinliği olan dizel motor yok. Aşağıdaki linkteki ürünlere vaktiniz varsa tek tek bakınız.
Su Pompalar & Hidrofor Sistemleri - Dizel Su Motorlar Sanal Sat Maazas

Bizde bu motor var, yaklaşık 8 metre uzunluğunda bir emme hortumu ile suyun yüksekliğine göre 4-5m gibi bir derinlikten suyu alıyoruz ama hayat maalesef çok toz pembe değil. Emme hortumu ile ilgili çoğu zaman sorun yaşıyoruz QSTRONG QST80 Yksek Basnl Dizel Su Motoru ( MARLI ) Su Pompalar & Hidrofor Sistemleri - Dizel Su Motorlar - Qstrong Sanal Sat Maazas

Yakıt tüketimini sorarsanız deposu yaklaşık 4lt alıyor (katalog 5 lt diyor) ve gazı ne kadar verdiğimize bağlı olarak yaklaşık 3-3.5 saatte 120 tonluk depomuzu dolduruyor ve depoda bir miktar daha mazot kalıyor.


Emme sorunu olmasa sizin bahçenize şu benzinli motor bile yetecektir. Ancak benzinli motorların tüketimi gerçekten yüksek.

Bana sorarsanız bir dizel jeneratörle bir dalgıç pompa çalıştırsanız daha mantıklı. Zira bahçeniz ufak, dizel motorların debisi çok yüksektir. Burada diyelimki emme mesafesi sorununu hallettiniz, dizel motorun oluşturacağı basıncı düşürmek için türlü işlemlere başvuracaksınız.

Bence siz güneş enerjisini araştırın Hem doğa dostu, hem de size tarımsal kredilerde avantaj sağlayacaktır.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön