View Single Post
Eski 02-04-2012, 14:12   #303
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Mesajlardan birinde GDO’lu ürünlere karşı durmada Zambia kadar olamadık diye yazılmış. Merak ettim baktım bu Zambia’nın durumu neymiş diye.

Zambia 2002 yılında ve onu takip eden bir çok yıl boyunca kuraklıktan kaynaklanan rekolte düşüklüğü nedeniyle açlıkla karşı karşıya kalmış.

Bu ülkenin büyüklüğü neredeyse Türkiye kadar. Nüsusu ise bizimkinin beşte biri kadar. Ülkenin topraklarının aslında verimli olduğu bildiriliyor.

Kuraklık veya şu bu sebepten yiyecek sıkıntısı çıkmış ve en az üç milyon kişi ölümle karşı karşıya gelmiş.

Bunlara Amerikan vatandaşının da yediği GDO’lu mısırı uluslararası kuruluşlar gıda yardımı olarak vermek istemişler. O zamanki başkan ben halkıma bile bile zehir yediremem demiş. Ayrıca bizim insanımız bunu tohumluk olarak kullanır çapraz tozlaşmayla bizim mısırımızı da bozar ve ihracat yapamayız demiş (Kendi mısırı kendini beslemeye çok yetiyor da bir de ihracat tasasına girmiş). O kadar ki gıda yardımının öğütülmüş mısırla yapılmasını bile kabul etmemiş bu Zambia. Not: en son haberlere göre artık öğütülmüş mısırı kabul edecekmiş.

Amerika’nın, Kanada’nın kendi insanına yedirdiği mısırı kabul etmiyorlar. Diyorlarmış ki bize GDO’suz mısırdan verin. İyi de Amerikan mısırının yüzde 95’i GDO’lu zaten.

Bu kıtlık esnasında ortalama yaşam beklentisi 50 yaştan 32 ye kadar düşmüş. Yani sapır sapır ölmüşler. Bu ölümü niçin göze almışlar? Efendim, GDO’lu mısır bunları 20 yıl sonra ya kanser yaparsa veya umulmadık hastalıklar çıkarırsa diye. İyi de adam aç olduğu için 20 yıl bir yana yarın, öbür gün açlıktan ölecek. Bir kısım insan kedileri, köpekleri yemiş ölmemek için.

Hadi tarımına izin vermiyorsun, hiç değilse yemek için kabul et de insanlar ölmesin. Hayır! ‘GDO’lu ise yemezler.

Eğer siz bu ülkede yaşayan yoksul biri olsanız nasıl davranırdınız?

A. Kısa süre içinde açlıktan acı çekerek ölüp gitmeyi mi tercih ederdiniz?

veya

B. GDO’lu ürünlerin ileriki yıllarda vereceği hastalıklar, genetik bozukluklar söylentisine itibar etmeyip GDO’lu ürünü yemeyi mi tercih ederdiniz?

Evet sorumu cahil bir Afrikalıya sormuyor; sizin gibi rasyonel düşünme kabiliyeti olanlara soruyorum.

Cevap bekliyorum. A ya da B.

Tabii ki bir de C seçeneği var.

C. Dünyayı ve diğer insanları kurtarmak için intihar etmeyi mi tercih ederdiniz?

Saygılarımla..


P.S. İntihar mı ederdiniz diyince bir anım aklıma geldi. Yurdışında çalıştığım firma istihkak alamadığı için 5 aydır maaşlarımızı ödeyemiyordu. İşçi arkadaşlar sürekli avans istiyorlar ama alamıyorlardı. Bir gün bir işçi arkadaş şefimize ‘madem avans veremiyorsunuz bari çok az bir para verin de fare zehiri alıp içelim kurtulalım’ demişti. Şef ondan baskın çıkıp, ‘fare zehiri alacak kadar bile paramız yok. Olsa alıp hep birlikte içip bu durumdan kurtulurduk’ demişti.
Kıssadan hisse: Bunlara zehiri de vermek istemişler ama onu da kabul etmemişler.

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön